Op weg naar Banlung - Cambodja 1993

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

In 1993 houdt Cambodja voor het eerst democratische verkiezingen. In opdracht van de Verenigde Naties leidt Jacques de organisatie in goede banen in Ratanakiri, een provincie in het noordoosten van het land. De streek staat bekend als de bakermat van de Rode Khmer, de communistische guerrillabeweging. In die hoogexplosieve situatie ontvangt Jacques elke maand een koffer met 200.000 dollar in om zijn bedienden te betalen. Dat wakkert natuurlijk de hebzucht aan. Een groepje boeven die zich uitgeven voor de Rode Khmer beraamt een plan om Jacques te chanteren…

Op weg naar Banlung behandelt een heikele geopolitieke kwestie in Zuidoost-Azië: hoe twee volkeren verzoenen die gescheiden worden door politieke, culturele en economische grenzen? Hoe omgaan met de demonen van het verleden en de groeipijnen van een democratie?

- Vink, een stripmaker met Vietnamese roots, waagt zich na ‘De dwaze monnik’ en ‘He Pao’ voor het eerst aan een hedendaags project.
- Op basis van het echte levensverhaal van coscenarist Jacques Rochel.
- Net als ‘De fotograaf’ van Emmanuel Guibert mengt dit album fictie en werkelijkheid tot een beklijvende docufictie.

Overige productgegevens

Held/serie: Op weg naar Banjung
Reeks/Deel: Op weg naar Banlung
ISBN: 9789085582311
Scenarist(en): Rochel, Jacques , Vink (Vinh Khoa)
Tekenaar(s): Vink (Vinh Khoa)
Genre(s): Documentaire, Reizen
Uitgever: Dargaud

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00