Paco Roca - Collectie pakket - Terug naar Eden + Het Kruispunt

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Terug naar Eden + Het Kruispunt
Nieuw
Paco Roca - Collectie pakket
Hc+Sc
€ 54,94 € 44,95

Inhoud

Beschrijving Terug naar Eden:

Antonia is een ongeschoolde vrouw uit een doorsneegezin, voor wie het leven door de Spaanse Burgeroorlog nog zwaarder was geworden dan het al was. Carmen, haar geliefde moeder, voedde haar op in het naïeve geloof dat God al hun offers in het hiernamaals zou belonen. Maar soms beleefde ze ook al op aarde lichtpuntjes, zoals tijdens die zomer in 1946, toen het gezin op het strand deze foto liet maken, een foto die haar de rest van haar leven vergezelde...

"De dag waarop ik mijn moeder een exemplaar van Terug naar Eden bracht, heeft ze het meteen gelezen. Soms moest ze huilen. Nadat ze het boek uit had, zei ze tegen mij: ‘Als ik er niet meer ben, moet jij dit boek bewaren en er af en toe in lezen, zodat je me niet vergeet. Zorg er goed voor, er is er maar eentje van.’ Toen ik tegen haar zei dat er tienduizenden exemplaren van waren gedrukt en dat het ook in andere landen zou verschijnen, was ze stomverbaasd. Ze kon niet begrijpen waarom zo veel mensen benieuwd waren naar haar verhaal. Haar leven was tenslotte totaal niet uitzonderlijk, maar het is juist daarom exemplarisch voor het leven van zo veel andere ongeschoolde vrouwen, die onderworpen waren aan een meedogenloze machocultuur zonder zelfs maar de vrijheid te hebben zich een andere rol voor te stellen dan die van huisvrouw." Paco Roca.

 

Beschrijving Het Kruispunt:

Als Paco Roca vaste gast wordt in een radioprogramma, raakt hij bevriend met de zanger José Manuel Casañ. Ze beginnen een project waarbij ze elk met gebruik van verschillende stijlen een wandeling door de historie van hun eigen medium maken. Het resultaat is Het kruispunt, een graphic novel, maar ook een muziekalbum (te beluisteren op YouTube en Spotify).

Paco en José Manuel bespreken de verschillen en overeenkomsten tussen het maken van strips en muziek. Ze nemen ‘het wereldje’ onder de loep, gaan terug in de geschiedenis, proberen te begrijpen waarom de mens zo gedreven is om te creëren en amuseren zich over wat er bij komt kijken als je je brood ermee wilt verdienen. Zo biedt Het kruispunt een unieke blik in de wereld van twee artistieke grootheden en hun creatieve proces.

Overige productgegevens

Held/serie: Paco Roca - Collectie
Reeks/Deel: Paco Roca - Collectie pakket
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Casañ, José Manuel , Roca, Paco
Tekenaar(s): Roca, Paco
Genre(s): Roman
Uitgever: Concerto Books / Soulfood Comics

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00