Pandora Box 5 - De Hebzucht

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Hebzucht
Nieuw
Pandora Box 5
Softcover, Eerste druk (2005)
€ 9,95

Inhoud

John Midas, een haai uit de financiële wereld, wil snel enkele miljarden meepakken door de Braziliaanse wisselmarkten naar zijn hand te zetten. Zijn dochter zal de plannen van haar familie dwarsbomen door in Brazilië te gaan samenwerken met landbouwers. Maar als een gokker groot geld ruikt, ben je nergens meer veilig.

In het verhaal staan twee kampen tegenover elkaar. Aan de ene kant Midas met zijn mentor en vennoot Don Soyis, aan de andere kant zijn dochter Goldie, Luis -de landbouwer voor wie het meisje een hulpprogramma wil opstarten en Buba, de ex-vakbondsman die voor de Arbeiderspartij het presidentschap ambieert.

De hebzucht werd geïnspireerd door de mythe van Midas, de onmetelijk rijke koning van Frygië. Deze ontving van de god Dionysus de gave dat alles wat hij aanraakte, in goud veranderde. Tot zijn afgrijzen moest hij echter vaststellen dat dit hem ertoe veroordeelde van honger en dorst om te komen, omdat alles wat hij tot zich nam eveneens in goud veranderde. Hij moest Dionysus dus smeken hem de gave weer te ontnemen.

Overige productgegevens

Held/serie: Pandora Box
Reeks/Deel: Pandora Box 5
Verschijningsdatum: Week 50, december 2005
ISBN: 9789031427307
Scenarist(en): Alcante (Didier Swysen)
Tekenaar(s): Juszezak, Erik
Genre(s): Thriller
Uitgever: Dupuis

In deze reeks

6. De Afgunst

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00