Paulus de Boskabouter - Kleine Oortjes 3 - Berenboekje

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Berenboekje
Nieuw
Paulus de Boskabouter - Kleine Oortjes 3
SC+bijlage
€ 15,00

Inhoud

De unieke en superdikke uitgave is gewijd aan een relatief onbekend gebleven werkgebied van Jan van Oort / Jean Dullieu. De meeste van die veelal zeer persoonlijke berentekeningen, ooit gemaakt voor familie en vrienden, zijn weggegeven, zoek-geraakt of deskundig 'opgeruimd'. We maakten ons dan ook geen enkele illusie dat we ooit nog voorbeelden van dit werk boven water zouden krijgen, naast de enkele exemplaren waar ons

Archief Jean Dulieu in een ver verleden de vinger op wist te leggen.
Het was een complete verrassing dat we enkele jaren geleden een niet onaanzienlijk aantal goed geconserveerde tekeningen van dit genre op het spoor kwamen. En met medewerking van Van Oorts zoon Franc konden we uiteindelijk dit boekwerk samenstellen.

Berenboekje is 56 pagina's dik en zit tot aan de nok gevuld met tientallen gedocumenteerde berentekeningen in zwart-wit en kleur. Het geheel wordt voorafgegaan door een uitgebreide inleiding, geschreven door Franc van Oort. Daarin blikt hij terug op hoe het was om op te groeien met een beroemde vader en vertelt hij over het ontstaan van het berengedoe binnen het gezin.

Volstrekt uniek zijn de pogingen die Van Oort bij deze berenillustraties ondernam om tot leuke leporello's te komen. Zo'n leporello is een zigzag-gevouwen strook papier en wordt ook wel harmonicaboek genoemd. De benaming is een eponiem van Leporello, de knecht van Don Giovanni, die op zijn beurt de hoofdpersoon was in de gelijknamige opera van Mozart. Leporello hield de lijst van minnaressen van zijn heer bij in een boekwerkje. In vroegere uitvoeringen van deze opera was dit boekwerkje een zigzag-gevouwen stuk papier, waarmee het de lengte van de lijst benadrukte.

De mooiste berenleporello werd voor het eerst in druk gebracht, daarna handmatig gevouwen, in een envelopje gestoken en als bijlage ingelijmd in de gehele eerste druk van de nieuwe uitgave.

Overige productgegevens

Held/serie: Paulus de boskabouter
Reeks/Deel: Paulus de Boskabouter - Kleine Oortjes 3
Taal: Nederlands
ISBN: 9789064470523
Scenarist(en): Dulieu, Jean , Meulder, Maaren J. de
Tekenaar(s): Dulieu, Jean
Genre(s): Fantasy, Kinderen
Uitgever: De Meulder

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00