Paus in de Geschiedenis, een 1 - Petrus - Een bedreiging voor het Romeinse Rijk

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Petrus - Een bedreiging voor het Romeinse Rijk
Nieuw
Paus in de Geschiedenis, een 1
Softcover
€ 10,25

Inhoud

Sterven voor zijn overtuigingen.

Rome, 64 na Christus. Een brand verwoest de oude stad. En terwijl de vlammen in zijn ogen worden weerspiegeld, speelt Nero, de bloeddorstige keizer, op de hoogten van zijn paleis de harp. Als de tragische legende nooit echt is erkend, weten we daarentegen met zekerheid dat hij dit drama heeft gebruikt om een ‚Äč‚Äčechte jacht op christenen te lanceren. Honderden van hen worden gearresteerd, gemarteld, afgeslacht.
Onder de gemartelden, de beroemdste van de apostelen van Christus. Degene die het symbool van de Kerk zal worden en die Jezus had aangewezen als de Rots waarop hij haar zou bouwen: Petrus.

Dit verhaal is dat van zijn pijn in het circus van Nero. Deze pijnlijke uren die aan zijn dood voorafgaan en waarin hij zich dit ongelooflijke leven herinnert naast deze Messias van wie hij zoveel hield ondanks de twijfel die hem voortdurend knaagde en hem ertoe aanzette hem driemaal te verloochenen.
Saint Peter en Nero: twee figuren voor altijd geassocieerd in het tumult van de eerste eeuw van de christelijke jaartelling.

Overige productgegevens

Held/serie: Paus in de Geschiedenis, een
Reeks/Deel: Paus in de Geschiedenis, een 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463942461
Scenarist(en): Perna, Patrice
Tekenaar(s): Jailloux, Marc
Genre(s): Biografie, Geschiedenis
Uitgever: Daedalus

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00