Peer de Plintkabouter 6 - Achter de Plint

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Uitgave omschrijving

Gelimiteerde beurseditie
Hardcover voorzien van een exclusieve stofomslag door Marq van Broekhoven
Genummerd en gesigneerd door de auteur
Oplage 65 exemplaren

Inhoud

Met Achter de Plint, het zesde album van Peer de Plintkabouter, stopt niet alleen de komische gagreeks van Marq van Broekhoven, het is tegelijk zijn afscheidsalbum van de stripwereld. Peer gaat al mee sinds 1994 in het toenmalige stripweekblad SjoSji en kwam daarna terecht in allerlei Nederlandse strip- en dagbladen, zoals Striparazzi, Metro, Myx en de Telegraaf.

In 2000 verscheen een eerste album bij Silvester, een jaar later gaf het ook een deel 1 1/2 uit op liggend formaat waardoor de volledige reeks nu eigenlijk 6,5 delen telt. De delen 2 en 3 kwamen ook nog uit bij Silvester tot Peer de Plintkabouter in 2012 bij Strip2000 belandde voor deel 4. Deel 5 werd uitgegeven door Strip2000 en Syndikaat. En nu dus een derde uitgeverij, namelijk Reboot Comics die Peer de Plintkabouter in schoonheid wil eindigen.

Dat doet de uitgeverij met een album dat is samengesteld met nieuwe grappen, remakes van oude stroken en enkele dossierpagina's. Enkele collega's van Marq van Broekhoven pakken op de extra pagina's feestelijk uit met gastoptredens. Onder meer Eric Heuvel, Dick Heins, Rob Derks, Dirk Stallaert en vele anderen leverden elk een bijdrage.

Overige productgegevens

Held/serie: Peer de Plintkabouter
Reeks/Deel: Peer de Plintkabouter 6
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Broekhoven, Marq van , Diverse scenaristen
Tekenaar(s): Broekhoven, Marq van , Diverse tekenaars
Genre(s): Gag strip, Humor
Uitgever: Reboot Comics

Ook beschikbaar

Achter de Plint
Nieuw
Peer de Plintkabouter 6
Softcover
€ 10,95

In deze reeks

1. Heeft ballen
2. In de ban van het ringetje
3. Een tevreden roker
4. Een toffe peer
5. De tydfout

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00