Peter de Wit - Collectie - Doodleuk

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Doodleuk
Nieuw
Peter de Wit - Collectie
Hardcover
€ 14,99

Inhoud

Er is geen betere voorstelling van deze unieke cartoonbundel te bedenken dan de woorden van Peter de Wit himself te delen:

"De een zijn dood de ander zijn brood. Deze bekende uitdrukking gaat zeker voor mij op. Al meer dan vijfentwintig jaar maak ik cartoons voor Relevant, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. En mijn stripfiguur Sigmund uit de Volkskrant is zo begaan met zijn patiënten dat hij ze met enige regelmaat uit hun lijden verlost. We praten liever niet over de dood. Het is niet populair onder de mensen. Hoewel ieder van ons weet dat dit aardse leven eindig is, blijven velen van ons tot het allerlaatste moment koppig in de ontkenningsfase hangen. Door fanatiek te sporten en vitaminepreparaten te slikken, door cosmetische chirurgie en nieuwe heupen en knieën te laten plaatsen, zijn we vastbesloten het onvermijdelijke te vermijden. Maar van uitstel komt in dit geval geen afstel. We gaan er aan. Allemaal. Op een dag begon ik over de dood te tekenen. Zomaar. Grimmige cartoons en lollige cartoons over sterven. Over begrafenissen en crematies. Bij doodgaan horen emoties. Niet zelden heftig en ongecontroleerd. Een prima onderwerp voor een cartoonist dus. En ik gebruikte daarbij een nieuwe aanpak. Doorgaans verzin ik een idee en werk ik dat uit. Nu begon ik in veel gevallen gewoon te schetsen en liet ik me door de lijnen op het papier verrassen. Dat leidde naast een aantal missers tot spannende en onverwachte resultaten. Veel plezier met de dood."

Overige productgegevens

Held/serie: Peter de Wit
Reeks/Deel: Peter de Wit - Collectie
Taal: Nederlands
ISBN: 9789493109957
Scenarist(en): Wit, Peter de
Tekenaar(s): Wit, Peter de
Uitgever: Concerto books

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00