Peter van Dongen - Collectie - Voldongen - 40 jaar werk

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Voldongen - 40 jaar werk
Nieuw
Peter van Dongen - Collectie
Hardcover
€ 49,99

Uitgave omschrijving

336 pagina's!
Met een volledig carrièreoverzicht van Peter van Dongen in beeld. Dit boek bundelt oud stripwerk, fragmenten van zijn oeuvre uit de laatste veertig jaar, illustraties voor diverse opdrachtgevers en héél veel reproducties van zijn originelen op vaak uitvergroot formaat. Inleidingen, toelichtingen, commentaren en anekdotes vervolledigen deze prachtige uitgave.

Inhoud

Voldongen - 40 Jaar Werk is de visuele biografie van een van Nederlands grootste stripvertellers. Peter van Dongen (1966) is de auteur van Muizentheater, Rampokan, en – naar de roman van Adriaan van Dis – Familieziek. Als tekenaar van de legendarische serie Blake & Mortimer stond een nieuw album van Van Dongen wekenlang op de eerste plaats van de Franse bestsellerlijsten.

Ondertussen is hij als grafische verteller de voorganger in de Nederlandse reflectie van de bloederige koloniale scheiding van Indonesië Voldongen - 40 Jaar Werk is meer dan een rijk visueel overzicht. Het vervlecht een chronologisch overzicht met een thematische benadering. Zo zien we hoe zijn meer sociaal-realistische en echt Amsterdamse debuut verbonden is met zijn pioniersblik op Hindia Belanda (‘Nederlands-Indië’) en zelfs het meer commerciële Blake & Mortimer.

Het is een hoogstnoodzakelijk boek over een Amsterdamse jongen uit de rivierenbuurt (van Chinese-, Duitse- en Ternataanse afkomst), die door en in zijn werk een man van meerdere werelden wordt en een van de grote beeldvertellers van zijn generatie.

Overige productgegevens

Held/serie: Peter van Dongen - Collectie
Reeks/Deel: Peter van Dongen - Collectie
Taal: Nederlands
ISBN: 9789493109940
Scenarist(en): Dongen, Peter van
Tekenaar(s): Dongen, Peter van
Genre(s): Artbook
Uitgever: Concerto books

In deze reeks

Drie dagen in Rio
Familieziek

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00