Piet Heyn 2 - De Zilvervloot

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Zilvervloot
Nieuw
Piet Heyn 2
Softcover
€ 7,95

Inhoud

In dit deel vaart Piet Heyn uit om de Zilvervloot te veroveren van de Spanjaarden. Aan dit wapenfeit heeft Piet Heyn te danken dat zelfs nu iedereen zijn naam nog kent. Het verhaal bestaat uit drie tochten. De eerste tocht gaat over de verovering van de stad San Salvador in de Allerheiligenbaai in Brazilie, de tweede over zijn grote overval op een vloot Portugese schepen, terwijl de derde tocht het beroemde verhaal is van zijn aanval op de Zilvervloot in de baai van Matanzas op Cuba.

Dit boek is net als deel 1 een geromantiseerde vertelling gebaseerd op ware feiten; de namen van de officieren en Spaanse hoge heren zijn stuk voor stuk correct. Nadat hij zich met zijn vijfdelige science fictionserie Kapitein Kreiss definitief een plek verworven had in de stripwereld, heeft de in Eindhoven geboren en getogen John Heijink zichzelf overtroffen met het maken van de nieuwe historische avonturenstrip Piet Heyn!

Deze serie speelt zich af in de Gouden Eeuw, in een tijd waarin dappere zeehelden de eer van de Nederlanden overal ter wereld hoog hielden. John heeft de schepen en achtergronden een zeer realistisch uiterlijk meegegeven en dat zorgt er voor dat het tekenwerk van Piet Heyn er fantastisch uitziet. De vele grote, drukke scènes blinken uit in gedetailleerdheid! 

Overige productgegevens

Held
Piet Heyn

Reeks/Deel
Piet Heyn 2

ISBN
9789034307255

Scenarist(en)
Heijink, John

Tekenaar(s)
Heijink, John

Genre(s)
Historisch

Uitgever
Arboris

Productgroep
Stripboeken

Ook beschikbaar

De Zilvervloot
Nieuw
Piet Heyn 2
Hardcover
€ 17,95

In deze reeks

1. Poveglia

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00