Pollmann - collectie - Schertsfiguur

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Schertsfiguur
Nieuw
Pollmann - collectie
Softcover
€ 15,00

Inhoud

Geboren in een oerkatholiek, Haarlems nest, kon Joost Pollmann vanuit zijn wieg de koepel van de kathedraal zien. Een deel van zijn familie was Duits georiënteerd, op de verkeerde manier: broers en zussen liepen op marsmuziek door de huiskamer. Dat zijn dingen die een mens vormen, maar niet alles wat je meemaakt is een gevolg van je opvoeding. In Schertsfiguur vertelt Pollmann vijftien verhalen over de jongen die hij was en over de man die hij werd. Tragisch, komisch, en iets ertussenin. Velen willen held zijn, maar is de antiheld niet menselijker?
Joost Pollmann (1957) organiseerde tien edities van de Stripdagen Haarlem, recenseert sinds 1998 voor de Volkskrant, publiceerde meerdere essaybundels en geeft lezingen in binnen- en buitenland over beeldcultuur.
Paul van der Steen is als ‘Steen’ illustrator voor o.m. Het Parool en publiceert elke vrijdag een literair portret in NRC-Boeken (o.a. verzameld in ‘Steen’s schrijverskalender 2017′). In 2015 verscheen van hem ‘Negenenhalf leven. De literaire bundel voor kattenliefhebbers’.

Overige productgegevens

Held
Pollmann - collectie

Reeks/Deel
Pollmann - collectie

ISBN
9789062659982

Scenarist(en)
Pollmann, Joost

Tekenaar(s)
Steen, Paul van der

Genre(s)
Roman

Uitgever
In de Knipscheer

Productgroep
Stripboeken

In deze reeks

De stripprofessor
Bedankt, Joost!

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00