Pulpman - Solo 1 - Pulpman - Solo

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Pulpman - Solo
Nieuw
Pulpman - Solo 1
SC+stofomslag
€ 39,95

Uitgave omschrijving

Formaat 25 x 31 cm, map met 14 prenten, kleur en zwart/wit.
Omslag van kalkeerpapier.

Inhoud

100% Fred de Heij

De Feniks
Pulpman was ten einde gekomen. Dat was de schuld van de uitgever. Hij kwam een keer bij me, Pulpman 16 was net uit, om te vragen hoe we nu met Pulpman verder zouden gaan. Kennelijk moest het anders. Na lang nadenken gaf ik hem het antwoord: we maken Pulpman dunner, met een nietje, als een echt pulp tijdschrift, liefst op krantenpapier. En goedkoper, zo goedkoop mogelijk. Daar moest de uitgever over nadenken. Na een paar weken kwam hij weer langs. Hij was tot een besluit gekomen: Pulpman moest dikker worden, minder vaak uitkomen en op een wat groter formaat. Dan kan het blad namelijk ook wat duurder worden. Dat kan ook.

We hadden nog wel materiaal voor de nummers 17 en 18, en toen was het wel zo'n beetje op. Ik ging andere dingen tekenen dan Pulpman-strips, ik maakte steeds meer illustratieachtige tekeningen in mijn schetsboeken. Sommige hadden een verhaal als uitgangspunt, bijvoorbeeld sprookjes, andere ontstonden zonder aanwijsbare aanleiding. De uitgever kwam weer langs en ik liet mijn schetsboeken zien. Daar gaan we wat mee doen, riep hij, een nieuw blad. Hoe zullen we het noemen? Daar had ik meteen een antwoord op: Pulpman natuurlijk. Dat vond de uitgever een slecht idee. Dan noemen we het 'Fred de Heij', riep hij, maar dat vond ik niks. Die naam heb ik al vaker gehoord.
Als ik een blad maak, heet het 'Pulpman', of de figuur Pulpman er nou in voorkomt of niet. Dan moet er een subtitel bij, vond de uitgever. Ik had 'Pulpman, de feniks', in mijn hoofd. Maar dat heb ik de uitgever nooit gezegd, hij had al een ander plan: we noemen het 'Pulpman, Solo'. 
Ook goed. 

Overige productgegevens

Held/serie: Fred de Heij - Collectie, Pulpman
Reeks/Deel: Pulpman - Solo 1
Taal: Nederlands
Tekenaar(s): Heij, Fred de
Genre(s): Portfolio
Uitgever: Xtra

In deze reeks

2. Pulpman - Solo 2
3. Pulpman - Solo 3

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00