Moord en doodslag 4 / Rechter Tie - Arboris 1 - Chrysant

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

De Rechter Tie­ detectiveromans van Robert van Gulik, die zich afspelen in het China van de T'ang­dynastie in de zevende eeuw van onze jaartelling zijn in vele tientallen talen vertaald en hebben vele anderen (o.a. Bertus Aafjes met zijn Rechter ­verhalen en tekenaar Franz met de strip Lotusbloem) geïnspireerd. Van Gulik zelf bewerkte samen met tekenaar Frits Kloezeman een aantal van zijn verhalen tot krantenstrips en schreef er bovendien nieuwe verhalen voor. De opkomst van het moderne kleurenstripalbum heeft van Gulik niet meer meegemaakt, maar hij zou ongetwijfeld zeer tevreden geweest zijn met de bewerking die Dick Matena gemaakt heeft van het Geheim van het Landhuis, een van de verhalen die van Gulik speciaal voor het medium strip geschreven heeft.

In dit verhaal is Rechter Tie, wiens volledige naam Tie Jen-tsjè luidde, samen met zijn helper Ysjiao Tai in het jaar 667 op reis in zijn district Mien­Yuan. In een afgelegen landhuis blijken 's nachts merkwaardige geluiden te horen te zijn en bovendien is een van de bewoners spoorloos verdwenen. Vermomd als eenvoudig ambtenaar gaat Rechter Tie op onderzoek uit, maar al gauw blijkt hij daarmee zijn leven op het spel gezet te hebben.

Overige productgegevens

Held/serie: Rechter Tie
Reeks/Deel: Moord en doodslag 4
Subreeksen/Deel: Rechter Tie - Arboris 1
ISBN: 9789034329325
Scenarist(en): Gulik, Robert H. van
Tekenaar(s): Matena, Dick
Genre(s): Detective
Uitgever: Arboris

Meer reeksen in deze collectie

Mandrill

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00