Typex - Collectie - Rembrandt

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Rembrandt
Nieuw
Typex - Collectie
Softcover
€ 29,90 € 9,99

Inhoud

Illustrator en stripmaker Typex maakte een imposante beeldroman over Rembrandt van Rijn. ‘Ik heb heel veel over Rembrandt gelezen, maar besef heel goed dat alles wat in de boeken staat een kwestie van interpretatie is.’

Met de striproman Typex’ Rembrandt heeft stripmaker/illustrator Typex (Amsterdam, 1962) de verwachtingen overtroffen. Net als in de televisieserie De Gouden Eeuw brengt Typex die periode op een toegankelijke wijze tot leven: hij laat de lezer getuige zijn van gebeurtenissen uit het leven van Rembrandt van Rijn.
In de 240-pagina dikke beeldroman schetst hij in potlood een gelaagd beeld van de beroemde schilder door de relaties met de mensen uit zijn directe omgeving te belichten, zoals zijn vrouw Saskia die al jong stierf, collega-schilder Jan Lievens en Hendrickje de huishoudster met wie Rembrandt een relatie had. Rond de tijd van zijn faillissement zette zij met zoon Titus een kunsthandel op waar Rembrandt in dienst was, zodat zijn inkomen niet direct naar de schuldeisers zou gaan.
Eerder had Rembrandt vijf jaar een verhouding met huishoudster Geertje Dircks die hem later voor de commissie voor huwelijkse zaken daagde en geld eiste omdat hij zijn belofte met haar te trouwen niet nakwam.

Overige productgegevens

Held/serie: Rembrandt
Reeks/Deel: Typex - Collectie
ISBN: 9789054924432
Scenarist(en): Typex (Raymond Koot)
Tekenaar(s): Typex (Raymond Koot)
Genre(s): Biografie, Kunst
Uitgever: OB

Ook beschikbaar

Rembrandt
Nieuw
Typex - Collectie
Hc+stofomslag
€ 32,95
Rembrandt
Nieuw
Typex - Collectie
Luxe, Eerste druk (2013)
€ 149,90
Rembrandt
Nieuw
Typex - Collectie
Softcover, Eerste druk
€ 32,00

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00