Rene Windig - Logboek van een thuisblijver

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Logboek van een thuisblijver
Nieuw
Rene Windig
Hardcover
€ 39,99

Uitgave omschrijving

21X14 cm
180 PAGINA'S

Inhoud

Een artbook met vrij werk van René Windig, vooral bekend als tekenaar van de gagreeks Heinz.

In Logboek van een thuisblijver vinden we een selectie uit de losse hand gemaakte viltstifttekeningen, afkomstig uit René Windigs schetsboeken die hij van 1980 tot 2020 maakte. Tekeningen van vogels, katten, kunstwerken, tekeningen geïnspireerd door uitheemse culturen, door de Amerikaanse stripcultuur, door de stad en door het verlaten duinlandschap. Vanaf de tekentafel neemt Windig ons mee op zijn jarenlange ontdekkingsreizen.
Met genegenheid en respect voor de kunstgeschiedenis liet Windig (de tekenaar van o.a. Heinz, Dick Bosch, Sliske) zich inspireren door een breed scala aan kunstenaars: van traditionele Japanse kunst via Frans impressionisme tot aan de Amerikaanse stripcultuur. Steeds zet Windig de tekeningen naar zijn eigen hand in zijn herkenbare stijl en met zijn vertrouwde viltstift. En bovendien weet Windig zoals altijd de nodige humor in zijn tekeningen te verwerken.

Kunstenaars die een inspiratiebron vormden voor Logboek van een thuisblijver zijn onder meer Kitagawa Utamaro, Katsushika Hokusai, Karel Appel, Pierre Alechinsky, Claude Monet, Vincent van Gogh, Carl Barks, Morris, Charles Schulz, Raymond Macherot, Alfred Mazure en zijn eigen vader: fotograaf Ad Windig.

Maar niet alleen de kunst maar ook de natuur en cultuur (zowel van ver weg als dichtbij) spelen een grote rol in het logboek. Windig brengt het ene deel van zijn tijd in het drukke centrum van Amsterdam door en het andere deel in de caravan naast zijn huis in het stille duinlandschap van Callantsoog. Langere reizen dan die tussen Amsterdam en Callantsoog maakt hij voornamelijk via boeken, tentoonstellingen en zijn eigen verzamelingen van poppetjes, beeldjes, schedels en snuisterijen.

Het boek is voorzien van een aantal voor-, tussen- en nawoorden die verhalen over de (ontdekkings)reizen door de tijd en door de wereld, gezien vanuit het perspectief van thuisblijver René Windig die we zo als kunstenaar en als mens beter leren kennen.

Overige productgegevens

Held/serie: Rene Windig
Reeks/Deel: Rene Windig
Taal: Nederlands
ISBN: 9789493109834
Scenarist(en): Windig, René
Tekenaar(s): Windig, René
Genre(s): Artbook
Uitgever: Concerto books

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00