Ridders van Heliopolis, de 1 - Nigredo, de zwarte fase

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Nigredo, de zwarte fase
Nieuw
Ridders van Heliopolis, de 1
Hardcover
€ 16,95

Inhoud

Eind achttiende eeuw. Verscholen in een klooster in het noorden van Spanje ligt de heilige tempel van de Ridders van Heliopolis. De ridders vormen een orde van onsterfelijke alchemisten die zich afscheiden van de wereld. Leerling Zeventien staat op het punt zijn opleiding te volbrengen en is klaar om tot de orde toe te treden. Maar dan onthult zijn meester Fulcanelli aan de andere ridders het verschrikkelijke geheim van zijn afkomst. Zeventien is niemand minder dan de geheime zoon van Lodewijk XVI en Marie-Antoinette: de Franse koning Lodewijk XVII! Eist de jongeman zijn rechtmatige troon op of zweert hij trouw aan de eeuwenoude regels van de Alchemie en blijft hij in de schaduw?

Volgens de enen stierf hij op zijn tiende in de kerkers van de Temple, volgens de anderen leidde hij een verborgen leven. Het lot van Lodewijk XVII is een van de grootste mythes van de Franse geschiedenis. De geniale Jodorowsky maakte er met brio zijn eigenzinnige versie van. Het resultaat is een grandioze en - hoe kan het ook anders - licht occulte fabel. Het virtuoze tekenwerk van Jérémy maakt er een onvergetelijk episch fresco van.

Jodorowsky is een fenomeen: filmregisseur, acteur en stripauteur van ontelbare klassiekers als De Incal, De Metabaronnen, Borgia, Bouncer, De zonen van El Topo. Een hoogst eigenzinnige versie van het verhaal van de Franse dauphin, met weergaloze tekeningen van Jérémy - Barracuda - Petiqueux.

Overige productgegevens

Held
Ridders van Heliopolis, de

Reeks/Deel
Ridders van Heliopolis, de 1

ISBN
9789462940468

Scenarist(en)
Jodorowsky, Alejandro

Tekenaar(s)
Jérémy

Genre(s)
Avontuur, Historisch

Uitgever
Glénat

Productgroep
Stripboeken

In deze reeks

2. Albedo, de witte fase
3. Rubedo, de rode fase

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00