Rio 4 - Ieder voor zich

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Ieder voor zich
Nieuw
Rio 4
Softcover
€ 8,50

Inhoud

Een stad waar het leven een gevecht is.

Twee journalisten, onder zwaar escorte, beklimmen de trappen van de favela Beija-Flor om te praten met de plaatselijke chef, niemand minder dan Rubeus! De jonge man heeft inderdaad zijn populariteit gevestigd door voedselmarkten en medicijnen tegen verlaagde prijzen voor de armen te ontwikkelen. Hij is nu het hoofd van een bijna onafhankelijke gemeenschap waarvoor hij een gratis kliniek, verschillende scholen heeft gebouwd en een belasting heeft vastgesteld op basis van de ruime herverdeling van inkomsten. Een echt succes, maar dat kan niet worden getolereerd aan de zijlijn van het systeem. Terwijl de overheid de indruk heeft grip te verliezen, wordt een echte pacificatieoorlog voorbereid om de favelas terug te winnen. Beija-Flor zal als voorbeeld dienen.

Louise Garcia en Corentin Rouge besluiten hun stedelijke thriller krachtig af in het hart van de hedendaagse Braziliaanse samenleving. Een fictie verankerd in een brutale realiteit, belichaamd door een van de grootste realistische cartoonisten van dit moment.

Slotdeel van de reeks. Rio schetst een rauw, realistisch en hedendaags portret van het leven in Brazilië. Corentin Rouge (Juarez, XIII Mystery) wordt ongetwijfeld een van de nieuwe meesters van de realistische strip. Het scenario werd geschreven door de Braziliaanse Louise Garcia.

Overige productgegevens

Held
Rio

Reeks/Deel
Rio 4

ISBN
9789462941076

Scenarist(en)
Garcia, Louise

Tekenaar(s)
Rouge, Corentin

Genre(s)
Thriller

Uitgever
Glénat

Productgroep
Stripboeken

In deze reeks

1. God voor ons allen
2. De ogen van de favela
3. Barbaars carnaval

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00