Robbedoes - Door... - Rob-Vel: De integrale 1938 - 1943

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Rob-Vel: De integrale 1938 - 1943
Nieuw
Robbedoes - Door...
Luxe
€ 80,00

Uitgave omschrijving

Jean Dupuis wist wat hij wilde: een weekblad dat een gezonde afleiding vormde voor de jeugd en niet vies was was van een beetje morele zedenlessen. Een naam had hij al: Spirou, wat zoveel betekent als "roodharig" en "guitig" in het dialect van Charleroi. In het Nederlands werd dat Robbedoes. Nu nog een tekenaar vinden die zijn personage een persoonlijkheid op papier kon aanmeten. Hij kwam terecht bij de Parijzenaar Robert Velter. Tussen 1938 en 1943 ondertekende die meer dan 200 platen van de avonturen van Robbedoes met zijn pseudo Rob-Vel. Die zijn nu voor het eerst allemaal gebundeld in deze prachtige integrale.

Niet gesigneerd, inclusief genummerde prent, oplage van 125.

Inhoud

‘Ik werkte als redactiesecretaris bij Excelsior in Parijs en op een mooie ochtend werd het bezoek van mijnheer Dupuis aangekondigd. Ik was verbaasd: ‘Wat zeg je? Die meneer komt me speciaal vanuit Charleroi opzoeken? Ik, een klein radertje in die grote onderneming?’ Meneer Dupuis vroeg me: ‘Omdat het weekblad Toto goed loopt en je het hoofdpersonage hebt ontworpen, zou je voor mij een typisch
Belgisch personage kunnen bedenken dat de naam Spirou zal dragen?’’
Zo beschreef Rob-Vel (Robert Velter) heel relativerend het ontstaan van een van de beroemdste stripfiguren ooit. Spirou, wat in het dialect van Charleroi ‘roodharig’ en ‘guitig’ betekent, werd niet alleen het uithangbord van een succesvol weekblad, hij werd ook het hoofdpersonage van de immens populaire stripreeks. Tussen 1938 en 1943 tekende Rob-Vel meer dan 200 pagina’s van de piccolo met het zo herkenbare rode hoofddeksel, en bedacht hij meteen ook zijn sidekick Spip.

Voor het eerst worden de platen allemaal gebundeld, inclusief 24 pagina’s onuitgegeven materiaal in het Nederlands, in een schitterende integrale. Visuele, nostalgische pracht, met een uitgebreid historisch achtergronddossier.

Overige productgegevens

Held/serie: Robbedoes en Kwabbernoot
Reeks/Deel: Robbedoes - Door...
ISBN: 9789031437108
Scenarist(en): Rob-Vel
Tekenaar(s): Rob-Vel
Genre(s): Avontuur
Uitgever: Dupuis

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00