Robbedoesvrienden, de 1 - Een Robbedoesvriend is moedig en eerlijk...

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Een Robbedoesvriend is moedig en eerlijk...
Nieuw
Robbedoesvrienden, de 1
Softcover
€ 9,99

Inhoud

Eerste deel van de trilogie De Robbedoesvrienden die zich afspeelt tijdens de bezetting van de nazi's in Brussel.
De Robbedoesvrienden is een beetje een eerbetoon aan Jean Doisy, voormalig hoofdredacteur van Robbedoes die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog actief inzette voor het verzet.
De trilogie voert niet de stripheld Robbedoes op, maar wel het gelijknamige weekblad, dat tijdens de bezetting een tijdlang niet mocht verschijnen.
Het verhaal is gebaseerd op ware feiten.

Marcinelle, september 1943. Een jonge lezer van het blad Spirou ontdekt dat zijn favoriete weekblad plotsklaps verboden wordt door de bezetter. Het bloed stolt hem in de aderen en hij beslist zijn vrienden samen te roepen om een verzetsgroep te beginnen. De trilogie De Robbedoesvrienden is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over een stichtelijke periode tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een tijd waarover Jean Doisy, de toenmalige hoofdredacteur van Spirou/Robbedoes, een prachtige en ontroerende tekst schreef.

In het door de nazi’s bezette België grepen meerdere jonge lezers naar de wapens, en dat des te heviger omdat hun blad hen had opgeroepen zich niet te laten ‘charteren’ en de erecode van de club de Robbedoesvrienden na te leven. Twee van de leden kwamen om het leven en Jean Doisy, zelf een grote verzetsstrijder en schrijver van de morele code in 1938, zal dat verlies de rest van zijn leven met zich meedragen.

Verteld op maat voor jongeren wordt de reis van de verzetskinderen in deze serie opnieuw afgelegd. Van hun bewustwording tot de manier waarop zij elke subtiele oproep van de krant letterlijk namen, elk van hun heldendaden weerklinkt in een van de negen morele verbintenissen van de Robbedoesvrienden.

Overige productgegevens

Held/serie: Robbedoesvrienden, de
Reeks/Deel: Robbedoesvrienden, de 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789031440689
Scenarist(en): Morvan, Jean-David
Tekenaar(s): Evrard, David
Genre(s): Geschiedenis, Jeugd, Oorlog
Uitgever: Dupuis

Ook beschikbaar

Een Robbedoesvriend is moedig en eerlijk...
Nieuw
Robbedoesvrienden, de 1
Hardcover
€ 17,99

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00