Rode Ridder, de - Door 58 remake - De Toverspiegel

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Toverspiegel
Nieuw
Rode Ridder, de - Door 58 remake
Hc+linnen rug
€ 150,00

Uitgave omschrijving

Oplage 200 exemplaren met gesigneerde prent, een luxe album met 8 extra pagina’s over het ontstaan van het album en schetsen.

Formaat 24,5 x 34,5 cm en zal het enige luxe album zijn dat er op de markt komt.
Dus niet zoals bij andere rode ridder albums de luxe en de velours versie.


 

Inhoud

Met het achtenvijftigste album van De Rode Ridder, De Toverspiegel, schreef tekenaar en scenarist Karel Biddeloo in 1973 stripgeschiedenis. Niet alleen maakte de fee Galaxa, die de reeks daarna met haar aanwezigheid zou blijven kruiden, voor het eerst haar opwachting, ook Bahaal nam in de loop van dat verhaal definitief zijn rol als aartsvijand van de Rode Ridder op. Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van de serie, én als eerbetoon aan Karel Biddeloo, publiceert de Vlaamse tekenaar Patrick Cornelis in oktober een remake van dat album. Deze nieuwe versie blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal, waarin Johan (de Rode Ridder) een strijd op leven en dood uitvecht met een roversbende. Al krijgen enkele sleutelscènes wel meer ruimte toegemeten. Ook de bladschikking wordt gemoderniseerd. De strip zal uitgebreid worden gepromoot op de Antwerpse Boekenbeurs, in het kader van de feestelijkheden rond zestig jaar De Rode Ridder, en met een uitgebreide signeertour.

Patrick Cornelis, die opgroeide met de strips van Biddeloo, maakte de voorbije jaren naam met zeer doorgedreven realisme in strips als Virus, De Huivering en Verbonden Zielen. Hij is ook actief als grafisch vormgever, en verzorgt het artwork voor de Brusselse metalgroep Channel Zero. Met de remake van De Toverspiegel gaat voor hem een jeugddroom in vervulling.

Overige productgegevens

Held/serie: Rode Ridder, de
Reeks/Deel: Rode Ridder, de - Door 58 remake
Scenarist(en): Biddeloo, Karel , Cornelis, Patrick
Tekenaar(s): Cornelis, Patrick
Genre(s): Avontuur
Uitgever: Standaard Uitgeverij

Ook beschikbaar

De Toverspiegel
Nieuw
Rode Ridder, de - Door 58 remake
Softcover
€ 6,99

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00