Rosa 2 - De mannen

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De mannen
Nieuw
Rosa 2
Hardcover
€ 17,95

Inhoud

Het meesterwerk van François Dermaut.

Rosa is een vrijgevochten vrouw, maar ze zit in een lastig parket. Door de weddenschap die ze heeft gesloten met de ‘mannen’, mag ze van de pastoor de mis niet meer bijwonen. Moet ze de wedstrijd afblazen om haar ziel te redden? Maar wat gaat er dan gebeuren met haar arme Mathieu, zonder het geld om voor het sanatorium te betalen? Na wat rondneuzen, ontdekt Rosa dat het de schuld is van het gekonkelfoes van Séna, die in haar eer gekrenkt was. Rosa wil zich niet laten doen, en kan rekenen op de goede mensen van het dorp om haar te hulp te schieten. Ze wil zich vooral even onvermurwbaar tonen als Séna.

Rosa is tegelijk een sappig plattelandsverhaal en een portret van de geëmancipeerde vrouw aan het begin van de XXe eeuw. Het toont ons een reeks doodeerlijke personages die niet op hun mond zijn gevallen. François Dermaut, die we vooral kennen van historische verhalen, bereikt hier, met het einde van dit tweeluik, een artistiek hoogtepunt.

In dezelfde sfeer als Magasin General.

Overige productgegevens

Held/serie: Rosa
Reeks/Deel: Rosa 2
ISBN: 9789462941007
Scenarist(en): Dermaut, Francois
Tekenaar(s): Dermaut, Francois
Genre(s): Drama
Uitgever: Glénat

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00