Bonte uitgaven - Jan Olieslagers - Den Duivel van Antwerpen (fotoboek)

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Jan Olieslagers - Den Duivel van Antwerpen (fotoboek)
Nieuw
Bonte uitgaven
Hardcover
€ 39,95

Uitgave omschrijving

30X21 cm
228 pagina's

Inhoud

Voorwoord door Bart De Wever (Burgemeester van Antwerpen) en Wim Verbist (Luchthavencommandant Internationale Luchthaven Antwerpen)

Over Jan Olieslagers is al dikwijls geschreven en sommige van zijn exploten zijn daarbij een eigen leven gaan leiden. Over het priveeleven van Jan is echter weinig geweten; dat werd angstvallig bewaakt door zijn dochter Maggie. Maar, door jaren opzoekingen en het samenstellen van de 'dag op dag" zijn wij ook een andere kant van Jans leven te weten gekomen. Uit respect voor Maggie werd dit tijdens haar leven niet naar buiten gebracht.
Interesse in de luchtvaart en meer bepaald in de Antwerpse luchthaven hebben ons jaren geleden op het spoor van Jan gebracht. In de aanloop naar het opzetten van een tentoonstelling in 2003 over deze Antwerpse pionier hebben wij elkaar leren kennen. Frans had toen al een enorme Olieslagersverzameling die ondertussen alleen nog maar groter geworden is.
We hebben de koppen bij elkaar gestoken en alle materiaal bij elkaar gebracht om aan de hand van de talloze foto's, postkaarten en kranten- en tijdschiftartikels een 'dag aan dag' zicht te geven op het leven Jan Olieslagers, den duivel van Antwerpen.
Jan Olieslagers was begin twintigste eeuw wereldberoemd vanwege zijn motorrijder- en gangmakerexploten. Als luchtvaartpionier, werd hij een groot man in het kleine Belgie¨ en samen met enkele van zijn tijdsgenoten - baron Pierre de Caters, Helene Dutrieu, Jules Tyck, Charles Vandenborn, Suzanne Lippens - beroemd tot ver buiten 's lands grenzen. Toch verloochende hij zijn geboortestad Antwerpen nooit. Hij had daar zijn status en veel, veel vrienden en bewonderaars.
Het begon echter allemaal op de begane grond....

Door Frans Mielants & Dirk Buytaert

Overige productgegevens

Held/serie: Santa Cartoons
Reeks/Deel: Bonte uitgaven
Taal: Nederlands
ISBN: 9789464009842
Genre(s): Fotostrip
Uitgever: Bonte

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00