Shadow Banking 1 - De kracht van de schaduw

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De kracht van de schaduw
Nieuw
Shadow Banking 1
Hardcover
€ 16,95

Inhoud

2008, een ongeziene financiële crisis brengt meerdere grootbanken een mokerslag toe. Verschillende Amerikaanse verzekeringsmaatschappijen gaan over de kop. De economische gevolgen voor de rest van de wereld zijn niet te overzien. Door de omvang van de crisis zien zelfs enkele landen zich geconfronteerd met het failliet...
Enkele maanden eerder: Mathieu Dorval, pas afgestudeerd aan de HEC en net tewerkgesteld bij de ECB, krijgt met de hulp van Victor de la Salle, de nummer 2 van de Europese instelling en de adoptiefvader van Mathieu, zorgwekkende gegevens over de staatsschuld van Griekenland in handen. Het land zou al twee jaar op de rand van het faillissement balanceren! Hoe meer ze de waarheid ontrafelen, hoe zorgwekkender die blijkt te zijn... En dan ontdekken ze wie achter het ontstaan van de wereldwijde crisis zit...
Corbeyran, zijn medescenarist Frédéric Bagarry, een ex-trader die voor meerdere Franse grootbanken werkte, en Éric Chabbert bieden een intrigerende blik achter de schermen van de financiële markten, waar alles kan en alles mag.
In navolging van de film Margin Call legt deze nieuwe thriller haarfijn uit hoe het zó ver kon komen. Fictie, die jammer genoeg de realiteit huiveringwekkend dicht benadert.

ISBN: 9789491684654

Overige productgegevens

Held/serie: Shadow Banking
Reeks/Deel: Shadow Banking 1
ISBN: 9789491684654
Scenarist(en): Corbeyran, Eric
Tekenaar(s): Chabbert, Éric
Genre(s): Thriller
Uitgever: Glénat

In deze reeks

2. Het radarwerk
3. De griekse bom
4. Hedge Fund blues
5. Fallen Angels

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00