Siegfried 1 - Deel 1

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

Siegfried, een vrije bewerking van de Nibelungensage die Wagner de inspiratie gaf voor een van zijn mooiste opera's, is een hoogtepunt van heroïc-fantasy. Deze boeiende strip grijpt terug op de oude traditie van mythen en legenden. Het eerste deel van deze schitterende trilogie van Alex Alice, de begenadigde auteur van Het derde testament, vertelt de kinderjaren van Siegfried, de halfgod die te midden van de wolven werd grootgebracht door de Nibelung Mime. Met dit eerste deel plaatst de serie zich direct in het topklassement van de 9de kunst.

Siegfried is het evenement van het jaar 2007. Met dit op de Nibelungensage gebaseerde verhaal verwelkomt Dargaud een grootmeester van de stripkunst: Alex Alice, auteur van de bij Glénat gepubliceerde serie 'Het derde testament'. Siegfried werd geboren uit de liefde tussen een mens en een Walkure. Onwetend van het bestaan van mensen en goden, wordt hij opgevoed door Mime, één van de laatste Nibelungen die ver van de mensen in een somber woud leeft. Siegfried groeit op in eenzaamheid en moet voor Mime allerhande klusjes opknappen. Hij krijgt alleen vriendschap van een troep wolven. Maar na verloop van jaren wil de jongeman zijn echte ouders leren kennen en gaat hij op zoek naar de mensen. Oppergod Odin wil, net als Mime, dat Siegfried de strijd aanbindt met Fafnir, de enorme draak die in het binnenste van de aarde woont en die het Rijngoud bezit.

De Ring der Nibelungen is een Germaanse en Noorse sage die Richard Wagner heeft gebruikt voor zijn gelijknamige operareeks. Deze mythe is een van de belangrijke bronnen van de hedendaagse literatuur. Ook de Lord of de Rings van J.R.R. Tolkien is er rechtstreeks aan ontleend.

Overige productgegevens

Held/serie: Siegfried
Reeks/Deel: Siegfried 1
ISBN: 9789067939614
Scenarist(en): Alice, Alex
Tekenaar(s): Alice, Alex
Genre(s): Geschiedenis, Religie
Uitgever: Dargaud

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00