Pashkina - diversen - Het Stempel

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het Stempel
Nieuw
Pashkina - diversen
Softcover
€ 25,00

Inhoud

Aangrijpende graphic novel naar bestseller van Judith Uyterlinde

Met ongekende frisheid en oog voor detail verbeelden de tekenaars een hedendaags adoptietraject en speurtocht langs familiegeheimen tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog.

De vrouw die zegt dat ze mijn moeder is van Judith Uyterlinde – ruim 20.000 exemplaren verkocht, in het Frans vertaald en tot documentaire bewerkt – werd lovend ontvangen door o.a. Kristien Hemmerechts, Hanneke Groenteman, Victor Halberstadt, Nelleke Noordervliet en Raoul Heertje: ‘Ik heb erom gelachen en gehuild.’

Geïnspireerd door het familieverhaal van Judith Uyterlinde is er nu van het Amerikaans-Russische kunstenaarsduo James Boekbinder en Zhenya Pashkina de schitterende graphic novel: Het Stempel. Het duo pleegde intensief research in archieven en musea om recht te doen aan de historische authenticiteit, maar zij lieten ook hun humor en fantasie de vrije loop bij hun visie op dit even persoonlijke als universele verhaal over ouders en (adoptie)kinderen. Hoe is het om van de ene op de andere dag je eigen moeder te verliezen en een nieuwe moeder te krijgen? Hoe verwerkten joodse en niet-joodse gezinnen na de Tweede Wereldoorlog het verlies van hun dierbaren, en hoe geven adoptiekinderen het verlies van hun biologische moeder een plek?

Overige productgegevens

Held/serie: Stempel, het
Reeks/Deel: Pashkina - diversen
Scenarist(en): Uyterlinde, Judith
Tekenaar(s): Pashkina, Zhenya
Uitgever: Gibbon

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00