Stripgids (3e reeks) 4 - Stripgids 4

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Stripgids 4
Nieuw
Stripgids (3e reeks) 4
Softcover
€ 19,99

Inhoud

Begin oktober luidt cartoonist Lectrr de noodklok op zijn Facebookprofiel. Het beroep van striptekenaar is écht niet meer leefbaar, waarschuwt hij. Omdat de markt veranderd is, subsidies effecten hebben en er bijna niemand meer is die fulltime als stripmaker kan werken. Bokrijk lonkt, aldus Lectrr. Stripgids brengt een messcherp dossier over het slijk der aarde: hoeveel wordt er verdiend? Door wie? En door wie niet? Wat zijn de grieven van de auteurs? En hoe staan de uitgevers tegenover zoveel onvrede? En is er überhaupt wel plaats in Bokrijk?

Ruim aandacht is er ook voor de carrière en de dromen van de winnaar van de Bronzen Adhemar 2018, Jeroen Janssen. Hij interviewde en tekende voor Stripgids Fernand Huts. Daarmee sluit hij aan bij zijn reportages over het Wase polderdorp Doel. Knack-journalist en Kieldrechtenaar Dirk Draulans legde de traagste graphic journalist van de lage landen geduldig maar kritisch op het rooster.

Als er één stripmaker niet in een bepaald vakje te stoppen is, dan wel Ephameron. Ephameron, het pseudoniem van Eva Cardon, onderzoekt in haar werk de mogelijkheden van het medium strips. En ze staat niet alleen. Samen met een uitgebreid internationaal netwerk van jonge beeldenstormers toont ze op het vermaarde Grafixx-festival (30.11 - 2.12 in DE STUDIO, Antwerpen) haar kunnen. In het 34 pagina’s dikke katern maak je kennis met haar inzichten, vragen, werkwijze en netwerk. Grafische en visuele verrassingen gegarandeerd!

En verder in dit nummer:

Een blik op de BDQ. In stripwereld is de ‘bande dessinnée québecoise’ of BDQ, strips uit Quebec met andere woorden een echt-love brand. Binnen de Franstalige stripwereld is deze Canadese provincie een bijzonder productieve plek waar strips kolken, bruisen, borrelen en gelezen worden. Een voorbeeld voor Vlaanderen?

In 1967 werd het stripverhaal ‘dood’ verklaard, wegens ‘stompzinnig’; een nieuwe beeldtaal zou de hele kunst- en cultuurwereld radicaal ondersteboven kegelen. Dat was althans de bedoeling van de Cubaanse auteur Roberto Altmann. Met ook dank aan onze landgenoot Maurice Rosy, ‘ideeënman’ bij uitgeverij Dupuis.

Stand-up comedian Alex Agnew laat ons in zijn boekenkast gluren.

Superman, de man van staal, wordt 80.

Er is uiteraard ook aandacht voor striperfgoed (Dick Bos, detective en jiujitsuvechter) en censuur (gehandicapten!)

En nog veeeel meer!

Overige productgegevens

Held/serie: Stripgids
Reeks/Deel: Stripgids (3e reeks) 4
ISBN: 9789078814115
Scenarist(en): Diverse scenaristen
Tekenaar(s): Kriek, Erik , Mertens, Joris , Schrauwen, Olivier , Typex (Raymond Koot)
Genre(s): Info
Uitgever: Strip Turnhout

In deze reeks

2. Stripgids 2
3. Stripgids 3
5. Stripgids 5
6. Stripgids 6
7. StripGids 7
8. StripGids 8
9. Stripgids 9
10. Stripgids 10
11. Stripgids 11
12. Stripgids 12
13. Stripgids 13
14. Stripgids 14

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00