Stripgids (3e reeks) 5 - Stripgids 5

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Stripgids 5
Nieuw
Stripgids (3e reeks) 5
Softcover
€ 19,99

Inhoud

Stripgids brengt elke zes maand in een luxueus 180 pagina’s tellend tijdschrift verslag uit over wat er reilt en zeilt in de wondere wereld van de strip. Het uitgangspunt is dat ‘de strip’ de kinderschoenen allang ontgroeid is, en een volwassen blik verdient, en dan nog liefst over relevante en ‘ernstige’ onderwerpen. In eigen land als ver daarbuiten. Zo ook in dit vijfde nummer.

Stripgids #5 maakt de staat op van de spin-off, een genre dat is overgewaaid uit de VS en duchtig in de Lage Landen wordt uitgebouwd. Maar steeds luider weerklinken vragen of in hoeverre die energie niet ten koste gaat van andere initiatieven, en hoe duurzaam dat model wel is. Daarnaast richten we de blik naar Oost-Europa, en mee bepaald de ongemeen florissante stripscène van Tsjechië.

Onbekend maakt onbemind, zeker weten. Twee maatschappelijk razend actuele thema’s passeren eveneens de revue: we gaan na in hoeverre oude, koloniale en racistische denkbeelden (oude) strips kleuren (en kleurden). Ook houden we de verrassende relatie tussen strips en welzijn tegen het licht.

Strips lezen is gezond, dat hebben we altijd al gezegd! Centrale gast ten slotte is Charel Cambré, Flanders’ finest, die met 32 pagina’s over leven en werk, familie en collega’s een scherp en beklijvend (zelf)portret schetst.

En verder in dit nummer: Aandacht voor Hellboy en zijn maker, Mike Mignola. Er is uiteraard ook striperfgoed, met de eerste ‘groene strip’, Wipperoen. Een portret van ‘De Moomins’, het ongemeen populaire Finse fenomeen. De nieuwe rubriek, Rubriek Techniek, die ingaat op materiaalkennis en technieken. Een interview met de Canadese stripmaker Seth, naar aanleiding van het pas verschenen Clyde Fans. De column van Philippe Capart, over de gespannen relatie tussen strips en ‘stripmusea’.

En nog veeeel meer!

Met nieuw werk van Milan Hulsing, Cyril Pedrosa, Marc-Antoine Mathieu, Charlotte Van Hacht, Kim, Luc Cromheecke, Charlotte Peys, Maarten Vande Wiele, Charlotte Van Hacht, Gianmaria Caschetto en John Derf Backderf.

Overige productgegevens

Held/serie: Stripgids
Reeks/Deel: Stripgids (3e reeks) 5
ISBN: 9789078814122
Scenarist(en): Diverse scenaristen
Tekenaar(s): Backderf, Derf , Hulsing, Milan , Pedrosa, Cyril , Wiele, Maarten Vande
Genre(s): Info, Magazine
Uitgever: Strip Turnhout

In deze reeks

2. Stripgids 2
4. Stripgids 4
6. Stripgids 6
7. StripGids 7
8. StripGids 8
9. Stripgids 9

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00