Suske en Wiske - Blauwe reeks 9 - De Sonometer

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

De Sonometer
Nieuw
Suske en Wiske - Blauwe reeks 9
Hardcover, Eerste druk (2020)
€ 14,99

Uitgave omschrijving

Met dossier

Inhoud

Suske en Wiske gaan op bezoek bij Lambik, die zich een heuse amateur-chemicus waant nadat hij bij het verhuizen een chemiekit ontdekte. Zijn explosieve experimenten worden verstoord wanneer de postbode hem een pakket komt leveren. Al snel blijkt dat het eigenlijk bestemd is voor een zekere professor Tellenbol. Wanneer onze vrienden het pakket bij de professor willen afleveren, komen ze oog in oog te staan met een inbreker.

Professor Tellenbol werkt aan een sonometer, een wonderlijk apparaat dat de akoestische druk van geluid kan meten en zelfs geluid in een ruimte kan opzuigen. Het apparaat heeft de interesse gewekt van een hoop duistere figuren, want de inbreker is niet de enige die het op de professor en zijn uitvinding heeft gemunt! Zo komen Suske en Wiske in het oog te staan van een storm die hen tot aan de andere kant van de wereld brengt.

In de periode tussen 1948 en 1959 tekende Willy Vandersteen acht Suske en Wiske-avonturen voor het weekblad Kuifje. Deze verhalen gingen de stripgeschiedenis in als de befaamde 'blauwe reeks'. Vandersteen begon nog aan een negende verhaal, maar het bleef bij enkele stroken en een titel: 'De sonometer'. Ter ere van de 75ste verjaardag van Suske en Wiske gingen scenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert aan de slag met het bestaande materiaal en nemen ze onze vrienden Lambik, Suske en Wiske opnieuw mee op avontuur.

Overige productgegevens

Held/serie: Suske en Wiske
Reeks/Deel: Suske en Wiske - Blauwe reeks 9
Verschijningsdatum: Week 45, november 2020
Taal: Nederlands
ISBN: 9789002272486
Scenarist(en): Corteggiani, François , Vandersteen, Willy
Tekenaar(s): Stallaert, Dirk , Vandersteen, Willy
Genre(s): Avontuur
Uitgever: Standaard Uitgeverij

Ook beschikbaar

De Sonometer
Nieuw
Suske en Wiske - Blauwe reeks 9
Softcover
€ 7,99
De Sonometer
Nieuw
Suske en Wiske - Blauwe reeks 9
Luxe/Velours
€ 175,00

In deze reeks

1. Het Spaanse spook

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00