Explora (Collectie) - Tenzing: op het dak van de wereld met EDMUND

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Tenzing: op het dak van de wereld met EDMUND
Nieuw
Explora (Collectie)
Hardcover
€ 17,95

Inhoud

Als de Engelsen de sherpa Tenzing in 1953 voorstellen om sirdar (leider van de dragers) te worden van hun expeditie naar de Everest, aanvaardt hij op één voorwaarde: als volwaardig klimmer erkend worden en ook zijn kans krijgen om de top te bereiken. Ongehoord! En toch kunnen de Engelsen niet om Tenzings onmisbare ervaring heen en gaan ze akkoord, in de veronderstelling hem wel te kunnen achterlaten als puntje bij paaltje komt.
Na zeven mislukte pogingen is Engeland het zichzelf verplicht de top van de Everest te halen. De internationale eer staat op het spel. Tegenover zo`n torenhoge inzet voelt Tenzing zich nietig met zijn jongensdroom om op het dak van de wereld te staan. Toch wint hij het vertrouwen van kolonel Hunt, die de expeditie leidt, en sluit hij ook vriendschap met Edmund Hillary. Op het beslissende moment kiest Hunt voor Hillary en Tenzing: zij worden de eerste mensen die de top van Everest bereiken. Maar kan Engeland het verkroppen dat een Nepalees en een Nieuw-Zeelander de eerste `Engelsen` zijn op de top van de wereld? Het fascinerende verhaal van de sjerpa Tenzing, die als eerste de top van de Everest bereikte.

Overige productgegevens

Held/serie: Tenzing
Reeks/Deel: Explora (Collectie)
ISBN: 9789491684074
Scenarist(en): Clot, Christian
Tekenaar(s): Hostache, Jean-Baptiste
Genre(s): Avontuur, Reizen
Uitgever: Glénat

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00