Tien Geboden 10 - De Laatste Soera

Dit artikel is mogelijk leverbaar
Dit item is (momenteel) niet leverbaar via onze distributeur. Aangezien we nog niet de tijd hebben gevonden om onze gehele voorraad op de site te koop te zetten, kan het zijn dat we het artikel toch kunnen leveren. Mocht u navraag willen doen naar dit artikel, schroom dan niet ons hierover een vraag te stellen.

Inhoud

652. De Arabische veroveringen hebben uiteenlopende volken zoals de Egyptenaren, de Perzen, de Syriërs, de Libanezen en de Afghanen onder dezelfde banier geschaard. Het enige dat hen verbindt, is hun godsdienst. Een godsdienst die de profeet Mohammed voornamelijk in mondelinge vorm heeft doorgegeven. Twintig jaar na zijn dood lopen de meningsverschillen hoog op en bedreigen ze zowel de eensgezindheid van het rijk als de geloofwaardigheid van de Islam. Om dat gevaar te bestrijden heeft Kalief Uthmän enkele gelovigen opdracht gegeven de betrouwbaarste getuigenissen op schrift te stellen en ze op te nemen in een definitieve, onbetwistbare versie van de Koran. Eén van die verzamelaars is Tayeb Abou Tayed. Hij meent zijn taak tot een goed einde gebracht te hebben, maar dan ontmoet hij Mahdjubah, de dochter van een vermoorde metgezel van de profeet. Ze zet hem op het spoor van een onbekende soera met Tien Geboden, die Mohammed zelf op het schouderblad van een dromedaris zou hebben gekalligrafeerd. Maar die voorschriften die verdraagzaamheid prediken, botsen met zo veel belangen dat Tayeb en zijn beschermelinge in de grootste problemen komen. De verzamelaar komt al weldra voor een gruwelijke keuze te staan: zijn leven verliezen ... of zijn ziel.

Overige productgegevens

Held/serie: Tien Geboden
Reeks/Deel: Tien Geboden 10
ISBN: 9789069693477
Scenarist(en): Giroud, Frank
Tekenaar(s): Faure, Michel
Genre(s): Geschiedenis, Volwassen
Uitgever: Glénat

In deze reeks

1. Het Manuscript
2. De Fatwa
3. De Meteoor
4. De Eed
5. De Wreker
7. De samenzweerders

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00