Train World - Catalogus - Peking-Hankou - Het grote epos 1895-1905

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Peking-Hankou - Het grote epos 1895-1905
Nieuw
Train World - Catalogus
Hardcover
€ 34,90

Inhoud

In het kader van de 50ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen België en de Volksrepubliek China organiseert het treinmuseum Train World van mei tot oktober 2021 een grote tentoonstelling. Het onderwerp: de verrassende geschiedenis van de bouw van de langste spoorlijn in China, tussen Peking en Hankou, door Belgen en Fransen. Om deze historische tentoonstelling een extra artistieke dimensie te geven, maken twee kunstenaars met naam en faam – François Schuiten en Li Kunwu – originele werken rond de aanleg van die spoorlijn. Deze publicatie verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling en zal onuitgegeven documenten bevatten en originele tekeningen.
Een waar referentiewerk over het onderwerp, met illustraties van twee grote illustratoren. De fabelachtige tekeningen van stadsbeelden en gebouwen van François Schuiten zijn alom bekend, denk maar aan De Duistere Steden. Li Kunwu, een autodidactisch Chinees kunstenaar, kiest in zijn kunstwerken vaak voor inkt en schetst zo het leven in China, met veel aandacht voor authentieke details. Hij geeft aan zijn figuren een karikaturaal uiterlijk die zijn tekeningen nog meer laten spreken.

Overige productgegevens

Held/serie: Train World
Reeks/Deel: Train World - Catalogus
Taal: Nederlands
ISBN: 9789085586463
Scenarist(en): Gillieaux, Louis , Jadot, Jean , Lagrange, Charles
Tekenaar(s): Kunwu, Li , Schuiten, François
Genre(s): Catalogus, Info
Uitgever: Dargaud

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00