Vernon Sullivan alias Boris Vian 1 - Ik zal spuwen op jullie graf

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Ik zal spuwen op jullie graf
Nieuw
Vernon Sullivan alias Boris Vian 1
Hardcover
€ 25,50

Inhoud

Halverwege de jaren veertig creëerde de dichter, schrijver en toneelschrijver Boris Vian het personage van Vernon Sullivan. In een tijd waarin detectiveverhalen aan de overkant van de Atlantische Oceaan in Frankrijk zeer succesvol waren, stond deze Amerikaanse alias, waarvan Vian aanvankelijk beweerde dat hij alleen de vertaler was, de auteur toe om de noir-roman uit te proberen en zo een heel nieuw deel van zijn literatuur en ongetwijfeld om enkele geheime fantasieën te bevredigen.
Binnen vier jaar zou Vian onder het pseudoniem "Vernon Sullivan" vier compromisloze thrillers schrijven, sensueel (zo niet seksueel) en getint met zwarte humor, die bij de publicatie veel opschudding veroorzaakten.
Scenarioschrijver Jean-David Morvan, een levenslange liefhebber van het werk van Boris Vian, besluit deze vier stripboeken nieuw leven in te blazen. Telkens met andere striptekenaars en zelf de eerste strip met drie verschillende striptekenaars.
Voor degenen die het werk nog niet kenden van deze muzikant, schrijver, acteur,... een ideale gelegenheid om kennis te maken.

De zesentwintigjarige Lee Anderson, zoon van een mestiesvrouw, verlaat zijn geboortedorp nadat zijn zwarte broer gelyncht wordt omdat hij verliefd is op een blanke vrouw. Hij komt terecht in Buckton, een klein stadje in het zuiden van de Verenigde Staten waar hij uitbater van een boekhandel wordt. Lee is lang, goedgebouwd, drinkt graag en is een volleerd blues-muzikant. Hij verleidt met gemak de meeste tienermeisjes uit de buurt. Hij leidt een leven van losbandigheid, zonder zijn echte doel uit het oog te verliezen: de dood van zijn broer wreken.

Overige productgegevens

Held/serie: Vernon Sullivan alias Boris Vian
Reeks/Deel: Vernon Sullivan alias Boris Vian 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463942539
Scenarist(en): Morvan, Jean-David , Vian, Boris
Tekenaar(s): Macutay , Rey , Ortiz, Rafael , Scietronc (Richard Yen)
Genre(s): Detective, Thriller
Uitgever: Daedalus

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00