Violette Morris 1 - Eerste aanklacht

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Eerste aanklacht
Nieuw
Violette Morris 1
Hardcover
€ 21,95

Inhoud

Het trio Javi Rey, Kris en Bertrand Galic deden een gepassioneerd onderzoek naar het ware leven van een vrouw die in de eerste helft van de twintigste eeuw te maken had met woede, immoraliteit en schandaal: Violette Morris.

Hoewel Violette Morris echt bestaan heeft is dit verhaal fictie, een verzonnen speurtocht naar de waarheid over deze bijzondere persoon.

Violette is een van de eerste bevoorrechte sportvrouwen. Ze was een kampioen in alle categorieën: boksen, zwemmen, atletiek, autoracen. In de jaren dertig was ze zangeres en gastvrouw in een nachtclub, ze was bevriend met Jean Cocteau, Josephine Baker, Brassaï. Op 26 april 1944 kwam ze in haar auto om het leven bij een aanslag door een groep verzetsstrijders.  Waren de kogels uit de geweren van de rebellen wel voor haar bedoeld? Alles wijst erop, want tijdens de bezetting was zij La hyena de la Gestapo, een collaborateur voor het Duitse naziregime.

Tot zover de legende. Een duistere legende. Maar wie was zij echt? Werd er met de moordaanslag op deze 'vrouw die met alle middelen moet worden uitgeschakeld' niet iets anders verhuld? Zij was een buitengewone persoonlijkheid, een vrouw die onmogelijk in een hokje te plaatsen was. Haar verhaal is ongehoord, haar lot vanzelfsprekend tragisch!

Overige productgegevens

Held/serie: Violette Morris
Reeks/Deel: Violette Morris 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789463732031
Scenarist(en): Galic, Bertrand , Kris (Christophe Goret)
Tekenaar(s): Rey, Javi
Genre(s): Avontuur, Geschiedenis
Uitgever: Dark Dragon Books

In deze reeks

2. Tweede aanklacht

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00