Vliegenier, de 1 - Het vertrek

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Het vertrek
Nieuw
Vliegenier, de 1
Softcover
€ 8,50

Inhoud

We zijn in Oost-Afrika, aan het eind van de Eerste Wereldoorlog. De Duitsers in dat deel van het Afrikaanse continent moeten strijd leveren tegen de troepen van de geallieerden: Fransen, Belgen, Engelsen en Portugezen. Josef, een jongen van 17 jaar, is de zoon van een autoritaire en strenge dominee. Als hartstochtelijk liefhebber van vliegen, gebruikt zijn vader een Albatros tweedekker om de kolonisten als dokter en man van de kerk te bezoeken. Dat is een onvoorstelbare luxe. Zelfs de troepen van Von Lettow-Vorbeck, gelegerd in Oost-Afrika, hebben immers geen vliegtuig!

Het lukt Josef zijn vader over te halen om hem achter de stuurknuppel plaats te laten nemen. Hij droomt ervan zelf piloot te worden... Maar de oorlog zet de gebeurtenissen in een hogere versnelling. Na een hevige woordenwisseling met een Duitse kolonist die door de dominee wordt verzorgd en een diepgaand geschil met zijn vader, vliegt Josef weg met de Albatros, vastbesloten om naar zijn oom te gaan, een militair met een kort lontje.

Een nieuwe luchtvaartreeks vol actie en avontuur! Door de scenarist van Tramp. Elk album bestaat uit een afgerond verhaal. Voor de fans van Berentand, Woestijnvalk en Wunderwaffen.

Overige productgegevens

Held
Vliegenier, de

Reeks/Deel
Vliegenier, de 1

ISBN
9789085584360

Scenarist(en)
Arnoux, Erik
Kraehn, Jean-Charles

Tekenaar(s)
Millien, Chrys

Genre(s)
Avontuur, Vliegtuigen

Uitgever
Dargaud

Productgroep
Stripboeken

In deze reeks

2. De leerschool
3. De wet van de woestijn

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00