Vreemde Liefde 1 - Eerste boek

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Eerste boek
Nieuw
Vreemde Liefde 1
Hardcover
€ 19,95

Inhoud

In Vreemde liefde gaat de lezer stapsgewijs de wereld binnen van de staat Monoposie, bestuurd door een totalitair regime dat veel wegheeft van de Sovjet-Unie van weleer. Niets mag er, veel moet. Om de stemming erin te houden wordt het leger gevoed met antidepressiva, en de gemiddelde soldaat toont dan ook altijd en overal een blije glimlach. In Monoposie zijn de touwtjes in handen van de oude despoot Monopose, die ze geen ogenblik laat vieren. De tegenstrever van Monoposie is de Confederatie van Sterren: een grootmacht die veel op de Verenigde Staten van weleer lijkt.

De geniale hoogleraar professor Barzavotzig in dit album, een bommenspecialist die alles van kernfusie afweet, is net zo obsessief als Dr. Strangelove, hoofdpersoon in de gelijknamige film van Stanley Kubrick. Andere hoofdpersonen zijn onder meer Barzavotzigs buurman Spongiat, een vervalser en straatventer van replica's van merkhorloges, en een beroemde chanteuse die niet alleen de goedkeuring van de machthebbers heeft - zij wordt door de gezaghebbers van Monoposie te pas en vooral te onpas als propagandamiddel ingezet.
Deze opmerkelijke figuren staan garant voor een aangrijpende collage van spannende elementen: oorlog en spionage, menselijke ambitie en ouder worden, waarin geheime agenten, wetenschappers, politici en kunstenaars de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Een heuse pageturner, oogstrelend fraai getekend!

Overige productgegevens

Held/serie: Vreemde Liefde
Reeks/Deel: Vreemde Liefde 1
Taal: Nederlands
ISBN: 9789024530748
Scenarist(en): Presle, Stéphane
Tekenaar(s): Jouvray, Jérôme
Genre(s): Roman
Uitgever: Uitgeverij L

In deze reeks

Eerste en tweede boek, compleet
2. tweede boek

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00