Wachters, de 1-3 - Eerste, tweede en derde boek

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Eerste, tweede en derde boek
Nieuw
Wachters, de 1-3
Hardcover
€ 49,95

Inhoud

Delen 1, 2 en 3  op=op

Deel 1 Juli/augustus 1914 Mannen van staal
Deel 2 September 1914 De Marne
Deel 3 April 1915 Ieper  

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog blijkt dat de gewone soldaat niet aan de verwachtingen voldoet. In het geheim werkt men aan een nieuw wapen: de Taillefer, een elitesoldaat met metalen ledematen. Hij is ongevoelig voor kogels en trekt prikkeldraad uit elkaar alsof het papier is. Hij lijkt onverwoestbaar, totdat hij in het heetst van de strijd niet meer functioneert... Zijn accu is leeg!
Er is een echter een oplossing: de pas ontdekte radiumbatterij van de jonge wetenschapper Gabriel Féraud. Kolonel Mirreau begrijpt hoe belangrijk deze energiebron is voor zijn elitegroep van vechtmachines-in-wording - de Wachters - maar de antimilitarist Féraud weigert zijn uitvinding te verkopen aan het leger.
Dan, om precies te zijn op 8 augustus 1914, wordt Féraud op het slagveld getroffen door een Duitse granaat en verliest hij al zijn ledematen. Mirreau doet hem een voorstel dat hij niet kan weigeren...
In De Wachters vertellen scenarist Xavier Dorison en tekenaar Enrique Breccia het verhaal van de universele soldaat, feitelijk de eerste superman die voortkwam uit de verworvenheden van de industriële revolutie.


Is een soldaat van vlees en staal wel in staat tot een relatie met zijn geliefden van vlees en bloed? Gabriel Féraud heeft er zijn twijfels over sinds hij - door dokter Kropp, de 'schepper' van de Wachters - werd verbouwd tot een supersoldaat, de speerpunt van het Franse leger: de Taillefer. De tijd om dat uit te vinden wordt Féraud niet gegund. Immers...
...we schrijven 1 september 1914. Het Duitse leger staat op veertig kilometer van Parijs, de inname van de stad lijkt onafwendbaar. Maar generaal Gallieni gelooft dat er nog een laatste kans bestaat: aanvallen en een wig drijven tussen de legers van Von Kluck en die van Von Bülow. Om te weten te komen of zijn strategie de juiste is, krijgen de Wachters van Gallieni opdracht de camera met luchtopnamen op te sporen die met verkenner kapitein Clermont en zijn toestel ergens boven Château-Thierry is verdwenen...
In De Wachters vertellen scenarist Xavier Dorison en tekenaar Enrique Breccia het verhaal van de universele soldaat, feitelijk de eerste superman die voortkwam uit de verworvenheden van de industriële revolutie.

Overige productgegevens

Held/serie: Wachters, de
Reeks/Deel: Wachters, de 1-3
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Dorison, Xavier
Tekenaar(s): Breccia, Enrique
Uitgever: Uitgeverij L

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00