Wals met Bashir - Wals met Bashir

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Wals met Bashir
Nieuw
Wals met Bashir
Softcover
€ 17,50

Inhoud

Wals met Bashir doet voor de eerste Libanon-oorlog wat Maus deed voor de Holocaust. Dit zeer persoonlijke, complexe oorlogsverslag maakt de lezer deelgenoot van ondenkbare gebeurtenissen. Dit is de stripversie van Vals Im Bashir, volgens Vrij Nederland "de belangrijkste animatiedocumentaire tot nu toe", winnaar van een Golden Globe, een César en een British Independent Film Award.

De Israëlische filmmaker Ari Folman merkt op een dag dat hij zich niets kan herinneren van belangrijke oorlogservaringen. Hij besluit oude vrienden en kameraden te interviewen, tot in Nederland aan toe. Naarmate Ari dieper graaft, "herinnert" hij zich steeds surrealistischer beelden. De zeer visuele ontknoping maakt dit tot een uitzonderlijk krachtig anti-oorlogsboek.

In de media:
"Een wanhoopskreet van een man die de waarheid van oorlog te goed kent." - Het Parool

"Nu wordt ineens de overeenkomst met Maus duidelijk. Ook in die stripdocumentaire spelen herinneringen een centrale rol." - NRC Handelsblad

"Een persoonlijk-historische reconstructie, soms poëtisch en dan weer aangrijpend, soms intiem en dan weer stuitend. Een fascinerende poging om kwesties als schuld en boete, het menselijk geheugen en traumaverwerking te begrijpen." - Trouw

Overige productgegevens

Held/serie: Wals met Bashir
Reeks/Deel: Wals met Bashir
ISBN: 9789049500498
Scenarist(en): Folman, Ari
Tekenaar(s): Polonsky, David
Genre(s): Graphic Novel
Uitgever: Vliegende Hollander

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00