Willem van Oranje - Integraal

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Integraal
Nieuw
Willem van Oranje
Hardcover
€ 31,95

Inhoud

Deze magistraal door John Heijink in beeld gebrachte historische reeks is eerder uitgebracht in twee delen van 48 bladzijden, maar verschijnt nu voor het eerst gebundeld, aangevuld met een uitgebreid dossier over de Oranjes. Gebonden in een harde kaft en met een alleen voor deze bundel gemaakte ex-libris.

Zo rond 1550 werden de lage landen, nu Nederland en België, bestuurd door Karel de Vijfde, de koning van Spanje, en maakten ze deel uit van het Habsburgse rijk. Onder hem regeerden prinsen en graven, waar Willem van Nassau er ook een van was. Dat verliep allemaal redelijk goed, tot de zoon van Karel V aantrad, Filips de Tweede, een extreme aanhanger van het katholieke geloof. In die tijd waren het Calvinisme en de leer van Luther juist in opmars, wat botste met de opvattingen van Filips, die van mening was dat alle niet-katholieken ketters waren die de brandstapel verdienden. Willem van Nassau, prins van Oranje, ging daar tegenin en zorgde voor een opstand. In deze bundeling wordt prachtig in beelden verteld hoe de strijd van Willem verloopt, tot en met zijn gewelddadige einde in Delft.

Nadat hij zich met zijn sciencefictionserie Kapitein Kreiss definitief een plek verworven had in de stripwereld, koos de in Eindhoven geboren en getogen John Heijink voor een heel andere periode met het maken van de historische avonturenstrip Piet Heyn, die zich afspeelde in de Gouden Eeuw, in een tijd waarin dappere zeehelden de eer van de Nederlanden overal ter wereld hoog hielden. Hij kreeg hierdoor de smaak te pakken van het maken van historische strips, met zijn nieuwe stripserie over Willem van Oranje als resultaat!

Overige productgegevens

Held/serie: Willem van Oranje
Reeks/Deel: Willem van Oranje
Taal: Nederlands
ISBN: 9789034310170
Scenarist(en): Heijink, John
Tekenaar(s): Heijink, John
Genre(s): Geschiedenis, Historisch
Uitgever: Arboris

In deze reeks

1. De opstand
2. De Apologie

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00