Zakje Knikkers, een 2 - Tweede Deel

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Tweede Deel
Nieuw
Zakje Knikkers, een 2
Hardcover
€ 20,50

Inhoud

September 1941, Joseph is 10 jaar. Het is een Parijs kind, een vrolijke jongen uit het 18e arrondissement. Hij is de jongste van zes kinderen, zijn broer Maurice is 2 jaar ouder dan hem. Maar de Duitsers bezetten Parijs; het dragen van de Gele Ster wordt verplicht voor alle Joden...
De ouders van Joseph besluiten dat de twee jongens moeten vluchten naar de vrije zone, waar hun oudere broers reeds verblijven. De enige bagage die ze meekrijgen, wordt hen met alle geweld tussen de oren geslagen: "Zeg nooit dat je een Jood bent!"
Maurice en Joseph nemen de route naar de vrijheid, een gevaarlijke route. Een lange weg met grote obstakels maar ook ontmoetingen met goede zielen.

Vertaald in de hele wereld, 25 miljoen exemplaren verkocht. Een Zakje Knikkers is een terechte klassieker in de literatuur. Joffo vertelt er zijn herinneringen van jonge Jood tijdens de Duitse bezetting.
De kracht van zijn verhaal berust in de onschuld en het pragmatisme van de blik van kind. Op deze wijze geeft hij de dagelijkse feiten van deze vreemde en verschrikkelijke periode nauwgezet weer.
Scenarist Kris weet deze delicate toets te bewaren, en maakt er samen met tekenaar Bailly een prachtig album van.

Overige productgegevens

Held/serie: Zakje Knikkers, een
Reeks/Deel: Zakje Knikkers, een 2
Taal: Nederlands
ISBN: 9789088104787
Scenarist(en): Bailly, Pierre , Joffo, Joseph
Tekenaar(s): Kris (Christophe Goret)
Genre(s): Literatuur, Roman
Uitgever: Daedalus

In deze reeks

1. Eerste deel
3. Tafelvoetbal

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00