Zonen van El Topo, De 1 - Kaïn

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Kaïn
Nieuw
Zonen van El Topo, De 1
Hardcover
€ 18,45

Inhoud

El Topo, een ex-bandiet uit het Wilde Westen, heeft twee zonen bij twee verschillende vrouwen: Kaïn en Abel. De oudste, Kaïn, heeft zijn vader nooit kunnen vergeven dat hij hem in de steek heeft gelaten. Daarom heeft Kaïn gezworen hem te vermoorden. Uit godsvrees durft hij zijn plan echter niet uit te voeren. Hij beslist dan maar om zijn vader, die intussen heilig is, te raken door zijn halfbroer Abel doden. Maar dat is buiten El Topo gerekend ...

De Chileense cineast, regisseur en tekenaar Alejandro Jodorowsky projecteerde zijn film El Topo voor het eerst in de jaren 70, om middernacht in een pornobioscoop in New York. Tegen de verwachtingen in viel de film viel enorm in de smaak bij critici... en bij het sterrenkoppel John Lennon en Yoko Ono. De film draaide daarna nog twee jaar en betekende zo de start van de "midnight movies". Wereldwijd verwierf de film bij cinefielen een cultstatus.

Het verhaal heeft vandaag nog niets aan mythische kracht verloren. Bijna een halve eeuw later heeft Alejandro Jodorowsky daarom beslist om het verhaal verder uit te werken, maar nu in stripvorm. Daarvoor werkt hij samen met de Mexicaanse striptekenvirtuoos José Ladrönn. Het resultaat wordt een drieluik, een allegorische en surrealistische western die het genre in dienst stelt van diepere filosofische en spirituele overwegingen. De zonen van El Topo is uniek in zijn genre. Dit verhaal werd nooit eerder als film of strip uitgebracht. De intense creativiteit van de auteur zal je omverblazen, of je de oorspronkelijke film nu gezien hebt of niet.

Overige productgegevens

Held
Zonen van El Topo, De

Reeks/Deel
Zonen van El Topo, De 1

ISBN
9789462940192

Scenarist(en)
Jodorowsky, Alejandro

Tekenaar(s)
Ladrönn, José

Uitgever
Glénat

Productgroep
Stripboeken

In deze reeks

2. Abel

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00