Zuster Fidelma 1 - Absolutie door moord

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Absolutie door moord
Nieuw
Zuster Fidelma 1
Softcover, Eerste druk (2014)
€ 9,95

Inhoud

Vrijwel niemand weet dat Ierland veertien eeuwen geleden een - zelfs in onze ogen - zeer moderne en geëmancipeerde samenleving was. Zuster Fidelma van Kildare is nog maar midden twintig, maar heeft toch al een hoge post in het Ierse rechtssysteem. Daardoor wordt ze regelmatig gevraagd ingewikkelde kwesties te onderzoeken. Als ze in het jaar 664 in Noord-Engeland de synode van Whitby bijwoont wordt Abdis Étain, een van de belangrijkste woordvoersters van de Ierse Kerk, op gruwelijke wijze vermoord. Fidelma en de Saksische monnik Eadulf krijgen het verzoek deze raadselachtige moord op te lossen, die bovendien korte tijd later nog gevolgd wordt door een tweede en een derde! Bij haar taak heeft Fidelma het niet alleen moeilijk met het oplossen van de moorden, maar ook met de in haar ogen bijzonder achterlijke Saksische maatschappij, waar vrouwen geen enkele rol van belang mogen spelen; iets waar Fidelma met veel genoegen tegenin gaat!

Absolutie door moord is het eerste deel van een stripreeks die gebaseerd is op de in de zevende eeuw in Ierland spelende Keltische thrillerserie Zuster Fidelma van de Engelse auteur Peter Tremayne. Het grote internationale succes van deze reeks (wereldwijd al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht) blijkt wel uit het feit dat er een bloeiende internationale Zuster Fidelma-fanclub bestaat, die elke twee jaar een weekend organiseert in Fidelma's 'woonplaats', de Ierse stad Cashel (de volgende vindt plaats in september 2014).

En vanaf dit jaar verschijnt er ook een Het eerste deel van de stripserie rond deze inmiddels wereldberoemde non zal als wereldpremière gepresenteerd worden tijdens het stripfestival van Valkenswaard, om daarna nog in diverse andere talen te verschijnen. De tekenaar van de strip, Carlos Vila, zal in Valkenswaard aanwezig zijn om de eerste exemplaren in ontvangst te nemen en te signeren.

Het album heeft 56 pagina's, inclusief een extra dossier, dat alleen in de 1e druk wordt opgenomen!

Overige productgegevens

Held/serie: Zuster Fidelma
Reeks/Deel: Zuster Fidelma 1
Verschijningsdatum: Week 35, augustus 2014
ISBN: 9789034305534
Scenarist(en): Muñoz, Antonio
Tekenaar(s): Ferrer, Josep , Vila, Carlos
Genre(s): Geschiedenis
Uitgever: Arboris

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00