Zwarte Boog - Boumaar - Zwarte Boog

Beschikbare exemplaren voor deze uitgave

Zwarte Boog
Nieuw
Zwarte Boog - Boumaar
Hardcover
€ 39,95

Uitgave omschrijving

Oplage 100 exemplaren
Gedeeltelijk gekleurd

24,5 x 34,75 cm

Inhoud

Graag gelezen westernstrips in de 'Arend' in de beginjaren zestig waren die van Zwarte Boog. De auteurs daarvan, tekenaar Frank Humphris en scenarist Ted Cowan, maakten met Zwarte Boog een waardige opvolger van 'Jeff Arnold'. In de aanvangsjaren zouden ook scenarist Mike Butterworth en tekenaar Don Lawrence hand- en spandiensten hebben verricht voor deze 'comic', maar vijf of zes decennia later is niet meer na te gaan op welke plaatsen en wanneer dit geweest moet zijn!

Sentiment zit er dan ook genoeg in de avonturen van Jim, de geadopteerde jongeling van Cheyenneleider Grijze Wolf, die bij de indianen als Zwarte Boog door het leven zou gaan. Na een hevige strijd wordt Jim nogmaals geadopteerd maar nu door de Texaanse dokter Tad Barnaby. Deze laat Jim studeren, waarna hij en Jim de praktijk 'Barnaby en Barnaby' starten. Soms mengt Jim, alias Zwarte Boog, zich in geschillen op de prairie als de Cheyennes onrecht aangedaan wordt.

Het zijn deze avonturen, die de lezers van toen, nadat 'Daan Durf' gelezen was, vervolgens met rode oortjes gingen lezen!

Overige productgegevens

Held/serie: Zwarte Boog
Reeks/Deel: Zwarte Boog - Boumaar
Taal: Nederlands
Scenarist(en): Cowan, Ted
Tekenaar(s): Humphris, Frank
Genre(s): Klassiek, Western
Uitgever: Boumaar

Mijn zoeklijst

Wij bieden je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden bij het verschijnen van nieuwe, of door je gezocht uitgaven. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Klik hier om in te loggen of te registreren

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00