6 november 2019 01:15

11 november

11 november is de dag, dat mijn lichtje…..Ik begrijp uw reactie, maar dit jaar staat 11 november ook in het teken van een andere traditie; het is internationale singles-day. Verstokte alleenstaanden vieren op deze dag de voordelen van hun vrijgezellenbestaan.

Kuifje

Eigenlijk zou dit in stripland de belangrijkste feestdag van het jaar moeten zijn. Veel van de bekende hoofdpersonen zijn vrijgezel, of hebben op zijn minst geen duidelijke partner.
Kuifje heeft naar ik weet nooit enige amoureuze toenaderingen tot een vrouw gezocht. Sterker nog, er gaan sterke geruchten dat…Maar goed dat is weer een ander thema. 

Walhalla

Hetzelfde geldt voor Asterix en Obelix. We weten wel sinds kort dat ze ouders hebben, maar buiten enkele verlegen reacties als Walhalla in de buurt is, is ook hier het contact met vrouwen nihil te noemen. Donald Duck doet tenminste af en toe nog een poging om Katrien te versieren, maar in de verhaallijn is dit meestal een wedstrijd met rivaal Guus Geluk. 

Guust

Eigenlijk kun je zo nog een tijdje doorgaan: Agent 327, Tom Poes, Guust, Suske en Wiske; ze hebben allemaal bijzondere kwaliteiten, maar het zoeken van een levenspartner is er geen. Blijkbaar levert een partner een onoverkomelijke barrière op bij de vrijheid die nodig is om spannende avonturen te beleven.

S1ngle

Hanco Kolk en Peter de Wit verzorgen al jaren de strip met de passende naam: S1ngle. Het vrijgezellenleven van de drie vriendinnen leidde zelfs tot een tv-serie. In 2017 bracht stripwinkel Akim een deeltje van S1ngle uit in het Gronings. In China en geleidelijk ook in de rest van de wereld, is single-day vooral bekend om de leuke kortingen en aanbiedingen. Wij willen natuurlijk niet achterblijven. Op 11 november,(alleen op deze dag) kost de Groningse uitgave geen € 9,95, maar € 4,95. Bestel hem hier.

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00