Actietoy.nl
5 december 2018 00:15

Actietoy.nl

Met ingang van 18 november jl. heeft stripwinkel Akim de onlineshop actietoy.nl overgenomen. Deze shop is gespecialiseerd in de verkoop van Action Figures. 

Action Figures

Een Action Figure is een karakterpop gebaseerd op een film, game, comic, of TV-programma.
Lettend op deze omschrijving is het duidelijk dat er hiervan duizenden bestaan.
Wat is dan de drijfveer voor een stripwinkel als Akim om tot een dergelijke overname over te gaan?
In eerste instantie spontaniteit. Vele Action Figures zijn gebaseerd op comics en stripverhalen en sluiten dus naadloos aan bij ons product.  Maar waarom dan juist deze specifieke onlineshop?

Terminator

Actietoy.nl onderscheidt zich door het hoge aantal vintage figures.  Dat betekent Action Figures die zeldzaam, of uitverkocht zijn. 
Prachtige poppen van Arnold Schwarzenegger als Terminator, Danny de Vito als The Pinguïn uit Batman en een ongeëvenaarde battle tussen Muhammad Ali en Superman. Wij voelden een hoog gehalte van nostalgie opkomen. Misschien zelfs een onbewust verlangen om weer jong(er) te zijn. Ik denk ook dat je een klik met een bepaalde film, of serie, moet hebben ,om tot aankoop over te gaan. Het geeft je een herinnering, of zelfs een “aha-moment.”
Ondanks dat het niet op een comic gebaseerd is, vind ik zelf de prachtige pop van “Mini-me”, uit de serie Austin Powers, de mooiste.

Daredevil

Naast de vintage figures is er ook een uitgebreide moderne collectie, zoals: Daredevil, Mortal Kombat en Deadpool. Eigenlijk te veel om op te noemen. Kijk eens rustig op actietoy.nl en misschien vindt u die speciale Action-Figure die past bij uw interesse. Je kunt maar éénmaal jong zijn, maar het is wel leuk om er af en toe weer aan herinnerd te worden.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00