Calisota
7 februari 2023 00:15

Calisota

Volgens gerenommeerde topografen heeft Amerika 50 staten. Toch zetten enkele wetenschappers hier een vraagteken bij. Volgens hen wordt een staat vergeten, of misschien zelfs doodgezwegen en zijn het er echt 51.  Noordelijk van Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten, vinden we het geheimzinnige Calisota.

Fort Duckburg

Calisota kent een vriendelijk klimaat en heeft als hoofdstad Duckburg.(ik gebruik hier voor de echtheid de oorspronkelijke Amerikaanse namen) De Tulebug river mondt bij Fort Duckburg in de zee. Al vanaf de koloniale tijd is deze plek de belangrijkste handelsplek van het land. Vlak aan de kust ligt het sinistere Black Forest. Hier worden de meest vreselijke legendes over verteld, waarin zelfs zwarte magie een rol speelt.

St. Canard

Andere belangrijke steden naast Duckburg zijn Mouseton, St. Canard en Goosetown. St.Canard is via de Audubon Bay bridge rechtstreeks verbonden met de hoofdstad Duckburg. St. Canard kent een aanzienlijk probleem met criminaliteit, wat door de autoriteiten moeilijk onder controle wordt gekregen. Een van de prominente inwoners van de stad is Darkwing Duck.

Mouseton

Mouseton is een plaatsje wat eigenlijk een beetje op zich staat in Calisota. De bewoners zijn selfsupporting en bemoeien zich het liefst niet met de andere steden. Voor de tweede wereldoorlog werd het Silo Senter genoemd. Pas na 1945 kreeg het zijn huidige naam. Enkele wereldberoemde inwoners zijn: Mickey Mouse, zijn vrouw Minnie en Goofy.

Sir Francis Duck

Duckburg zelf is natuurlijk Duckstad, maar ik vind het een beetje vreemd om de naam aan onze taal aan te passen. Ik bedoel we noemen New York toch ook geen Nieuw Jork…
   Over Duckburg zelf is al genoeg geschreven, al is het onduidelijk hoe oud het stadje is. Onder de huidige naam waarschijnlijk 79 jaar, waardoor er in 2024 grootse festiviteiten op stapel staan. Anderen noemen het jaar 1579 toen de grote ontdekkingsreiziger Sir Francis Duck voet aan wal zette in Calisota. Naar mijn bescheiden menig geldt die leeftijd dus voor de staat en niet voor de plaats.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00