Beste Edgar, het dagboek van Janss Jacobs, deel 9
10 februari 2023 00:15

Beste Edgar, het dagboek van Janss Jacobs, deel 9

Waarin Janss Sape aanspoort om een hond te nemen. De onvoorwaardelijke liefde van zo’n dier kan de arme jongen misschien weer op de rit brengen.

Beste Edgar,

Vandaag is de grote dag. Na een maand op hem inpraten heeft Sape eindelijk ingestemd om een hondje te nemen. Bij het gerenommeerde kennel van zwarte Nelis heeft hij afgelopen woensdag een mooi rashondje uitgezocht. Een dier met papieren is altijd beter in deze tijd van wildfokken.
De idee achter de aanschaf is om Sape wat meer beweging te bezorgen. Door de burn-out van zijn werk ligt de arme jongen elke dag tot half 2 in bed. Door een hond wordt hij gedwongen om regelmatig een gezonde wandeling te maken. Wetenschapper Eric Scherder heeft regelmatig aangegeven dat dit een zeer positieve uitwerking heeft op het functioneren van ons brein.
   Om 5 voor 2 zit ik in spanning beneden in de hal te wachten. De hond wordt om 2 uur geleverd en ik ben zeer benieuwd welk ras Sape uitgezocht heeft. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een Duitse herder. Naast zijn functie als hulphond, kan hij meteen mijn strips van de grote E.P. bewaken en misschien zelfs een opleiding volgen voor blindengeleidehond. 
   Na een uur intensief observeren is me nog steeds niet duidelijk met welke soort ik te maken heb. Sape kan ik nog niet vragen, want de lieve jongen moet door een migraineaanval het bed houden. Het diertje is een soort kruising tussen een rollade en een hangbuikzwijn. Zijn pootjes zijn net lang genoeg om zijn pokkel van de grond te houden, maar dan moet de vloer wel mooi vlak zijn.
   De blik van het wezen is helemaal bijzonder. Hij heeft iets van Rataplan, de simplistische hond van Lucky Luke, maar dan nog dommer. Nadat hij zijn grote bah in de voerbak heeft gedaan, weet ik tenminste zeker dat een blindengeleidehond iets te hoog gegrepen is.
   Tijdens het avondmaal heb ik Sape gevraagd hoe hij in vredesnaam zo’n gedrocht heeft kunnen aanschaffen. Volgens hem beweert Nelis dat dit ras meerdere talen kan begrijpen, waardoor hij perfect aansluit bij Sapes wetenschappelijke denkniveau. Ik heb het verder maar zo gelaten beste Edgar. Hij moet er per slot van rekening mee wandelen en niet ik.
   Wederom bedankt voor de aand…, oh wacht ik ben zijn naam vergeten te zeggen. We noemen hem Reint, naar de broer van mijn moeder. Hij werd pas op 15-jarige leeftijd zindelijk en ook qua uitstraling zijn er meerdere overeenkomsten.

Tot een volgende keer maar weer,

Je Janss Jacobs

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00