14 augustus 2019 00:30

De kat als stripheld

Simon’s Cat

In Nederland worden op dit moment 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden. Vorige week was het zelfs "International Cat day". Logisch dat een kat als stripheld populair is. De filmpjes over “Simon’s Cat” halen op Youtube zelfs meer dan 1,6 miljoen kijkers. Het woord Hype is hier zeker op zijn plaats.
In Nederland kennen we de rode kater uit Jan, Jans en de kinderen. Een wijs persoon die frustraties heeft door zijn castratieverleden. Hij werd zo populair, dat Jan Kruis hem zelfs een eigen album gunde.

Heinz

Van een hele andere orde is Heinz van Windig en De Jong. Een sarcastisch wezen dat leeft in een absurde wereld met al even krankzinnige bewoners. Na een jarenlange voorbereiding is het zelfs verfilmd.

Garfield

Garfield is wellicht de populairste stripkat van de wereld. Ik denk door zijn overduidelijke menselijke trekjes: lui, vraatzuchtig, cynisch, egoïstisch, megalomaan en een vreselijke hekel aan maandagen. Zijn side-kicks John, de hond Odie en de lieftallige Nermal (ook een kat) versterken dit karakter alleen maar.
De lijst van katten in stripland is lang. We kunnen nog Tom Poes noemen, Fat Freddy’s Cat, Felix the Cat, Sylvester en voor de Batman-fans, de lieftallige Catwoman.

Hondenbelasting

Terugkerend naar de eerste alinea wil ik toch nog op persoonlijke titel een kleine opmerking maken. Nederland kent 2,6 miljoen huiskatten en 1,5 miljoen trouwe viervoeters. Voor de laatste groep moet uitgebreid belasting betaald worden en oom agent bekeurt je rijkelijk als Bello zijn uitwerpselen in het park deponeert. (en aanlijnen dat kreng) Katten lopen vrij rond, kakken de hele omgeving onder en hollen de zangvogelstand uit. Waarom hoef je voor dat gajes dan geen belasting te betalen?

 

 • Akim Stripspeciaalzaak

  Ulgersmaweg 14
  9731 BS Groningen

  +31 (0)50 - 549 96 98
  info@akim.nl

 • Openingstijden

  Do. 09:00 — 18:00
  Vr. 09:00 — 18:00
  Za. 10:00 — 17:00