Een koel stripalbum
12 augustus 2020 00:15

Een koel stripalbum

Terwijl het zweet over mijn rug drupt, moet ik nadenken over een blog. Het leven van een Akim-medewerker valt soms niet mee… Na een opmerking van onze blogthemaspecialist Raymon besluit ik op zoek te gaan naar een album dat enige verkoeling kan bieden.

Snowpiercer

Al snel kom ik bij series die sneeuw als leidend thema hebben, zoals Sneeuw van Christian Gine en het nieuwe album Snowpiercer van Legrand. Dit laatste album komt in de buurt omdat, na de explosie van een atoombom, de aarde in een eeuwigdurende winter terechtkomt. Een thema dat je om meerdere redenen de rillingen bezorgt.

Kuifje in Tibet

In de klassieke reeksen springen natuurlijk De Daltons in de Blizzard en Kuifje in Tibet eruit. Het Lucky Luke album meer om de ijzige voorplaat, en Kuifje om het geniale verhaal. Tchang stort neer in de ijskoude Himalaya en Kuifje gaat in de eeuwige sneeuw op zoek naar zijn doodgewaande vriend. De ontmoeting met Yeti, de verschrikkelijke sneeuwman, zorgt voor extra rillingen.

Calvin and Hobbes

Het album Sterven als een hond in de sneeuw uit de serie Durango spreekt voor zich. Dit geldt ook voor alle griezelstrips die ons om andere redenen de koude bibbers bezorgen. Als liefhebber van gagstrips wil ik echter deze blog besluiten met een aantal vriestoppers zoals: Attack of the deranged mutant killer monster snow goose uit de reeks Calvin and Hobbes. Vanuit de fantasiewereld van een kind wordt een sneeuwballengevecht beschreven met agressieve sneeuwpoppen. Ook de afdalingen per slee van Calvin en zijn maat zijn legendarisch. Ik bedoel, hoe fout kan iets aflopen. Dirkjan nr.25 heeft een prachtige voorkant van een eenzame wandelaar in een sneeuwovergoten berglandschap. Is hier misschien sprake van een stiekeme verwijzing naar Kuifje in Tibet?

De Stamgasten

Mijn ultieme koelhelden zijn echter de pinguïns uit ‘De stamgasten’ van Toon van Driel. Hoe krijg je het voor elkaar om steeds weer een plot te bedenken over een stel idiote pinguïns die zich op een ijsschots vervelen. In het album Ijspret en alle andere delen van de Stamgasten, bewijst Toon van Driel te beschikken over een bodemloze koffer met waanzinnige onzin. Het bezorgt je niet alleen een heerlijk koeltegevoel, maar het leidt je ook even af van deze extreme hittegolf.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00