Famous people in Lucky Luke
20 februari 2019 00:15

Famous people in Lucky Luke

Net als in Asterix komen er in de strip Lucky Luke veel bekende personen voor. Dat bij beide Goscinny de scenarioschrijver is, is dan ook geen toeval.

Billy the Kid

Elke beetje belezen Lucky Luke-fan kan de Daltons, Calamity Jane, Billy the Kid en Buffalo Bill noemen als figuren die ook in het echt bestaan hebben. Goscinny hield er echter van om veel meer beroemdheden een rol te laten spelen. Laten we eens kijken naar enkele “toevallige” voorbijgangers.

Lee van Cleef

De eerste die deze eer te beurt viel, was Oscarwinnaar Jack Palance. Hij stond model voor Phil Ijzerdraad uit 1957. Palance hoorde eigenlijk ook model te staan. Hij was een van die legendarische figuren die eeuwig verbonden waren aan het westerngenre. De andere was Lee van Cleef uit “The good, the bad and the ugly”. Hij bepaalde het uiterlijk van “De Premiejager” uit 1974. 

Hubinon

Los van de westernhelden eerden Morris en Goscinny ook hun eigen vakgenoten. Goscinny zelf figureerde in “De bende van Joss Jamon”. Hij speelde de rol van Pete de windvaan.
Victor Hubinon, bekend van Buck Danny en Roodbaard, maakte zijn opwachting als Barry Blunt in “De schaduw der boortorens.”

Abraham Lincoln

De Amerikaanse presidenten werden geëerd door de rolletjes van Abraham Lincoln en Rutherford Hayes. Naast de vele filmsterren zoals W.C.Field, David Niven, John Barrymore en Gary Cooper, vond ik zelf de rol van de beroemde Franse komiek Louis de Funes het leukste. Hij probeert als crimineel het succes tegen te gaan van “De eenarmige bandiet”. 

Groucho Marx

Ach eigenlijk is de lijst van bekende personen te lang om zelfs maar een indruk te geven. Hoe groot ben je als strip als je je het kunt permitteren om Alfred Hitchcock , Christopher Lee en Groucho Marx als bijfiguren op te laten draven.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00