Geert Wilders in Duckstad
27 januari 2021 00:15

Geert Wilders in Duckstad

Toen ik vanmorgen even over het web surfte om een leuk onderwerp voor een blog te zoeken, vond ik een vreemd bericht uit 2016. De titel luidde: Geert Wilders vernederde jarenlang Duckstad-personages via Twitter. De site is gelinkt aan de gemeente Helmond en de inhoud waarschijnlijk een grote korrel zout, maar toch*. Wat is hier aan de hand?

Boris Boef

Volgens de site noemt Wilders Dagobert Duck een elitaire VVD-stemmer, gezien Geerts afkomst op zijn minst opmerkelijk. Goofy is volgens hem een sukkel, Guus Geluk een luie gelukszoeker en Boris Boef een criminele graaier. Tot zover zijn de aantijgingen nog verteerbaar, omdat ze aansluiten bij het stereotype die de personages uitbeelden, maar zijn opmerking over Donald Duck gaat toch echt te ver.

Donald Duck

De PVV-leider noemde Donald een schennispleger. Volgens welingelichte kringen doelt hij daarbij op het feit dat Donald Duck nooit een broek draagt. Deze opmerking zou ik als Donald Duck zijnde niet accepteren, maar misschien is het aan zijn aandacht ontglipt.

Burgemeester Speksnuyt

Om deze reden ben ik van plan een brief te sturen aan burgemeester Speksnuyt van Duckstad. Een afschrift gaat natuurlijk naar Donald persoonlijk. Hierin stel ik de burgemeester voor om Geert Wilders voor de rechtbank van Duckstad te dagen en hem aan te klagen voor smaad en laster. Rechter Fortunnes Geluk dient de zaak voor te zitten en Otto van Drakensteil zal optreden als zijn advocaat. 

Geert Wildernis

Toch is er nog één probleempje dat opgelost moet worden. Iemand uit de ‘normale’ wereld kan nooit als zichzelf een bezoek brengen aan Duckstad. Daarvoor dient zijn persoonlijkheid aangepast te worden (denk bijvoorbeeld aan Bintje Spiers en Jennifer Loopneus). Voor Geert ligt daarom de volgende naam klaar: Geertje Wildernis. Gezien zijn haardos treffend lijkt mij.

 

*maar bijvoorbeeld ook RTL heeft er een artikel over gewijd.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00