Herman Gerards - een leven vol stripboeken (deel 59)
29 januari 2021 00:15

Herman Gerards - een leven vol stripboeken (deel 59)

Krampachtig trok Herman zijn buik in en keek naar het resultaat. Zo moest het dus ongeveer worden. Gewoon wat extra sporten, een koolhydraatarm dieet en binnen de kortste keren was hij weer de Herman van weleer. Hij kleedde zich aan en liep naar beneden. Nog 4 dagen. Op de kalender had hij de datum aangevinkt waarop zijn grote strijd tegen de kilo’s ging beginnen. Nog ruim tijd om zijn gedegen voorbereiding af te ronden.

Via internet had hij een lijst samengesteld van alle producten met een laag koolhydraatgehalte. Ook had hij bij de bakker speciaal brood besteld. Dat was natuurlijk wat duurder, maar een dieet zonder zijn bammetje zag hij niet echt zitten.
Babs zei dat hij die koolhydraatbraggel mooi zelf mocht klaarmaken, omdat geen mens dat kon volhouden. Volgens haar moest je gewoon regelmatig eten en alle extra dingen laten staan. Herman negeerde haar geneuzel en trok zijn eigen plan. Ze was gewoon jaloers op zijn doorzettingsvermogen.

Hij pakte de Wehkampgids en bladerde naar de sportpagina. Het enige dat nog ontbrak in zijn strijd tegen de pondjes, was een gedegen outfit. Naast het dieet ging hij elke dag joggen in het park en 3 keer in de week zwemmen. Hij klikte een modern trainingspak aan, echte Nike sportschoenen en een zwembroek met lange pijpen. Voor een speedo moest hij nog enkele weekjes aan de bak. Zo nou nog zo’n strak rugzakje voor zijn stripboeken en klaar was Herman. Hij had zich voorgenomen om te joggen naar het bankje voor Moeke Vaatstra in Zuidwolde. Daar kon hij dan even uitrusten onder het genot van een zelf meegenomen bakkie en de nieuwste Tanguy en Laverdure. In het voorvakje zou hij dan een Garfieldpocket plaatsen voor zijn gag-verslaving. Herman voelde de adrenaline door zijn lichaam stromen. Het kon niet meer fout gaan.

5 dagen later moest hij helaas zijn strijd tijdelijk staken. Hij was vergeten dat hij last had van zwakke enkels en diverse voedselallergieën. Volgens Babs was hij gewoon een slappe lapszwans, maar zij begreep de strijd van een echte man niet. Gewoon een paar maandjes pas op de plaats maken en dan de handschoen opnieuw oppakken. Keulen en Parijs waren ook niet in een dag gebouwd.

  • Akim Stripspeciaalzaak

    Ulgersmaweg 14
    9731 BS Groningen

    +31 (0)50 - 549 96 98
    info@akim.nl

  • Openingstijden

    Do. 09:00 — 18:00
    Vr. 09:00 — 18:00
    Za. 10:00 — 17:00